Nuclearelectrica investește în viitorii angajați. Va acorda 25 de burse pentru studenți de la Universitatea Politehnica București: 2000 lei/lună, timp de 2 ani

Publicat pe Categorii Business, CSR, Esential, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Esential Nuclearelectrica investește în viitorii angajați. Va acorda 25 de burse pentru studenți de la Universitatea Politehnica București: 2000 lei/lună, timp de 2 ani

Prof. dr. ing. Horia Necula, Decanul Facultăţii de Energetică, UPB: “Bursele private oferă un stimul suplimentar pentru studenţii cu performanţe în procesul educaţional şi perspective reale de angajare după finalizarea studiilor”

Cosmin Ghiță, Director General Nuclearelectrica: “Identificarea și creșterea unei noi generatii este în sine garanția performanței industriei nucleare”

Nuclearelectrica va acorda 25 de burse pentru studenții din anii III și IV de la Universitatea Politehnica București.  Fiecare bursă este în cuantum de 2000 lei/lună și va fi acordată în anii universitari 2018-2019 și respectiv, 2019-2020. SNN anunță că a semnat o convenție cu Universitatea Politehnică București (UPB).

Selectia facultăților din cadrul UPB a fost realizată în baza necesităților SNN/CNE Cernavodă de recrutare, retenție și formare de specialiști atât pentru activititățile curente de operare și producție ale companiei, pe termen mediu și lung, cât și pentru proiectele majore de investiții, pe termen foarte lung: proiectul retehnologizării Unității 1 și proiectul Unităților 3 și 4, se precizează într-un comunicat al companiei.

Astfel, în funcție de necesitățile estimate, SNN va acorda cele 25 de burse după cum urmează:

  • Facultatea de Inginerie Electrică, specializarea Inginerie electrică – 3 burse;
  • Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică, specializarea Inginerie mecanică – 6 burse;
  • Facultatea de Energetică, specializările Inginerie energetică, Energetică și tehnologii nucleare, Ingineria sistemelor electroenergetice – 12 burse;
  • Facultatea de Automatică și Calculatoare, specializările Ingineria sistemelor și Calculatoare și tehnologia informației – 4 burse.

SNN își propune o rata de retenție de 80% a bursierilor.

„Parteneriatul cu mediul economic reprezintă o prioritate în Universitatea Politehnica din Bucureşti, fiind definitoriu în pregătirea practică a studenţilor noştri, contribuind astfel la dezvoltarea competenţelor profesionale necesare unor cariere de succes. Atragerea şi implicarea mediului economic şi de afaceri în procesul educaţional, în special în cel ingineresc, contribuie la realizarea cerinţelor actuale legate de inovare, de progres, de schimbare a culturii afacerilor, ca şi de întărirea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor. Aceste parteneriate pot fi valorificate totodată şi prin implicarea directă a specialiştilor din mediul economic în procesul didactic. Bursele private oferite studenţilor de către companii şi societăţi comerciale reprezintă o componentă importantă a acestor parteneriate, alături de stagiile de pregătire practică.  Evident, aceste burse oferă un stimul suplimentar pentru studenţii cu performanţe în procesul educaţional şi perspective reale de angajare după finalizarea studiilor”, a declarat Prof. dr. ing. Horia Necula, Decanul Facultăţii de Energetică, UPB.

„Acordarea acestor burse este un prim pas concret de implicare activă a companiei în selectarea și recrutarea studenților foarte bine pregatiți. Este parte a strategiei de resurse umane readaptată recent, iar obiectivul vizează formarea unei generații de specialiști, asigurarea competențelor necesare și mai a ales a continuității acestor competențe în operare, producție și domeniile suport. Dincolo de motivare și eforturile de retenție a specialiștilor pe care compania le face constant, identificarea și creșterea unei noi generatii este în sine garanția performanței industriei nucleare. Vom continua să ne implicăm activ, să cooperăm cu instituțiile de învățământ superior și să extindem direct proporțional cu nevoile noastre acest sistem de atragere și recrutare”, a afirmat Cosmin Ghiță, Director General Nuclearelectrica.

Detalii despre modul de acordare a burselor găsiți pe site-ul companiei: www.nuclearelectrica.ro

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.