Nuclearelectrica lansează primul Centru de Explorare a Energiei din Europa la UPB. Centrul E2 găzduiește simulatorul camerei de comandă a reactorului modular mic NuScale

Publicat pe Categorii Energie, Hidro si nucleara
Prima Pagina Energie Hidro si nucleara Nuclearelectrica lansează primul Centru de Explorare a Energiei din Europa la UPB. Centrul E2 găzduiește simulatorul camerei de comandă a reactorului modular mic NuScale
  • Premierul Nicolae Ciucă va vizita Centrul E2 și va participa la lansarea oficială
  • SNN: Instalarea primului simulator al unui SMR NuScale la UPB este un prim pas în pregătirea viitoarei generații de ingineri nucleariști care vor avea un rol esențial în proiectul strategic de dezvoltare a primei centrale de tip SMR în România în acest deceniu

Astăzi, 12 mai, la Universitatea Politehnica din București, Nuclearelectrica lansează oficial primul Centru de Explorare a Energiei din Europa la Bucuresti. Centrul E2 găzduiește simulatorul camerei de comandă a reactorului modular mic NuScale.

Instalarea primului simulator al unui SMR NuScale la UPB este un prim pas în pregătirea viitoarei generații de ingineri nucleariști care vor avea un rol esențial în proiectul strategic de dezvoltare a primei centrale de tip SMR în România în acest deceniu, susțin reprezentanții Nuclearelectrica.

Premierul Nicolae Ciucă va vizita Centrul de Explorare a Energiei și va participa la lansarea oficială. Alături de Șeful Guvernului, vor fi prezenți ES Kathleen Kavalec, Ambasadorul Statelor Unite in România; Virgil Popescu, Ministrul Energiei; Ann K. Ganzer, Secretarul adjunct principal adjunct (PDAS) în cadrul Biroului de Securitate Internațională și Neproliferare al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii; Dr. Kirsten Cutler, Strateg Principal pentru Inovare Nucleară, Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, co-lead al US-România SMR Working Group; Dl. Daniel Miller, Director Adjunct, Biroul pentru reducerea cooperativă a amenințărilor, Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, (reprezentant FIRST); Dl. Cosmin Ghiţă, Director General Nuclearelectrica;  John Hopkins, CEO NuScale și Dr. Jose Reyes, Chief Technology Officer NuScale (inventatorul tehnologiei NuScale).

Centrul E2, dezvoltat ca parte a programului Foundational Infrastructure for Responsible Use of Small Modular Reactor Technology (FIRST), o inițiativă a Guvernului Statelor Unite ale Americii, va contribui la realizarea obiectivelor României de a deveni un lider în ceea ce privește implementarea sigură a reactoarelor modulare mici în România şi Europa, precum și un hub de educație și formare a specialiștilor în domeniul SMR în regiune.

Gazda evenimentului este Mihnea Costoiu, Rector al Universității POLITEHNICA din București.  Au fost invitați să participe reprezentanți ai Guvernului României, ai Parlamentului României, ai Guvernului Statelor Unite ale Americii, ai Ambasadei SUA in România, reprezentanți ai companiilor NuScale, Nuclearelectrica, RoPower, E-Infra, CNCAN, ANDR, studenți ai universităților tehnice din România – Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea Valahia din Târgovişte, Universitatea Ovidius din Constanţa, Universitatea din Piteşti, mass-media.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *