Nuclearelectrica va avea punct de lucru în comuna Doicești din Dâmbovița unde ar urma să fie amplasat primul reactor modular mic. La Casa de Cultură va fi și un Centru de informare

Publicat pe Categorii Energie, Esential, Hidro si nucleara, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Nuclearelectrica va avea punct de lucru în comuna Doicești din Dâmbovița unde ar urma să fie amplasat primul reactor modular mic. La Casa de Cultură va fi și un Centru de informare
  • Nuclearelectrica și NuScale au avut mai multe întâlniri de lucru cu autoritățile din Dâmbovița, Doicești și localitățile învecinate pentru dezvoltarea SMR

Nuclearelectrica își face punct de lucru în comuna Doicești din Dâmbovița. Acolo ar urma să fie amplasat primul reactor modular mic (SMR) din România,  pe locul fostei termocentrale de la Doicești.

Punctul de lucru se va înființa în incinta Casei de Cultură  din comună, unde va funcționa un Centru de Informare pentru derularea proiectului, precum și un birou care va servi pentru viitoarele acțiuni ce vor face parte din studiile de inginerie și proiectare, analize tehnice ale amplasamentului, activități de licențiere și autorizare.

În scopul demarării etapelor preliminare de analiză a potențialului amplasarii primului reactor modular mic (SMR) din România pe amplasamentul fostei termocentrale de la Doicești, județul Dâmbovița, SN Nuclearelectrica SA are în vedere înființarea unui punct de lucru în incinta Casei de Cultura, cu sediul în comuna Doicești, str. Colonie nr.12, parter, camera 1, jud. Dâmbovița, prezintă CA SNN solicitând aprobarea acționarilor.

Necesitatea înființării unui punct de lucru este justificată de către conducerea SNN prin nevoia asigurării unei prezențe active pe amplasament și a asigurării interfeței cu autoritățile locale, comunitatea locală și alte părți interesate. De asemenea, se va asigura un canal de comunicare și flux de informații continuu, care să permit prelucrarea și raportarea datelor în timp real cu scopul respectării calendarului de derulare a proiectului. Deschiderea unui punct de lucru este oportună și din perspectiva dezvoltării și menținerii unei interacțiuni constante în raport cu entități și factori externi, pentru o bună monitorizare și control, mai susțin reprezentanții SNN.

Nuclearelectrica și NuScale au avut mai multe întâlniri de lucru cu autoritățile din Dâmbovița, Doicești și localitățile învecinate pentru dezvoltarea SMR.

Citește și: https://www.investenergy.ro/nuclearelectrica-si-nuscale-continua-intalnirile-de-lucru-cu-autoritatile-din-dambovita-doicesti-si-localitatile-invecinate-pentru-dezvoltarea-smr/

În mai 2022, Nuclearelectrica, NuScale și E-Infra au semnat un Memorandum de Intelegere pentru analizarea potențialului amplasării primului reactor modular mic (SMR) din România pe amplasamentul fostei termocentrale de la Doicești, județul Dâmbovița.

Amplasamentul a fost identificat în urma unui studiu aprofundat realizat cu fonduri în valoare de 1,2 milioane de dolari primite de Nuclearelectrica la începutul anului 2021, în cadrul unui grant oferit de USTDA pentru a identifica și evalua diferite amplasamente pentru implementarea reactoarelor modulare mici în România.

În baza Memorandumului de Înțelegere („MOU”), companiile vor efectua studii de inginerie, analize tehnice și activități de licențiere și autorizare pe amplasamentul din Doicești, județul Dâmbovița, locația selectată pentru implementarea primei centrale NuScale VOYGR™.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.