Nuclearelectrica va fi inclusă în indicii MSCI Frontier Markets și MSCI Romania de la 1 iunie

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Nuclearelectrica va fi inclusă în indicii MSCI Frontier Markets și MSCI Romania de la 1 iunie

Nuclearelectrica anunță că va fi inclusă în indicii MSCI Frontier Markets și MSCI România începând cu 1 iunie 2023.

“Includerea în indicii MSCI Frontier Markets și MSCI Romania reprezintă un rezultat al performanțelor companiei, al valorii proiectelor strategice și al eforturilor SNN de creștere si poziționare pe piața de capital, al eforturilor de creștere a lichidității acțiunilor SNN care au contribuit, implicit, la creșterea valorii pentru acționarii SNN și potențiali investitori”, spune Cosmin Ghiță, Director General Nuclearelectrica.

Nuclearelectrica a fost anterior inclusă, în data de 19 august 2022, la categoria large cap a FTSE Russell, fiind una dintre cele două companii romanești incluse inițial in indicii de piață emergentă ai FTSE Russell în anul 2020.

“Ne asumăm statutul de companie publică care implică o serie de responsabilități și eforturi aferente actului managerial și ne direcționăm acțiunile pentru a oferi investitorilor predictibilitate, stabilitate, transparență și viziune pe termen mediu și lung. Operam de peste 26 de ani la cele mai înalte standarde internaționale, derulăm trei proiecte majore de investiții strategice cu impact semnificativ în asigurarea securității energetice și atingerii țintelor de decarbonare ale României. În aceeași măsura, ne dorim să oferim încredere și beneficii asociate investitorilor noștri. Ne bucurăm că Nuclearelectrica este apreciată și recunoscută ca o companie strategică, având un rol esențial pe termen lung în noua paradigmă energetică”, afirmă Cosmin Ghiță, Director General Nuclearelectrica

La nivel global, conform datelor publicate în analiza McKinsey publicate în ianuarie 2022, 275 trilioane de dolari, sau aproximativ 9.2 trilioane/an reprezintă fonduri necesare activelor fizice în perioada de tranziție, până la nivelul anului 2050. Fără investiții în industria nucleară, costul tranziției către o economie sustenabilă crește cu 1,6 trilioane de dolari, conform raportului Agenției Internaționale pentru Energie (IEA). Concluziile raportului Comisiei Interguvernamentale pentru Schimbările Climatice (IPCC)/ONU arată ca energia nucleară este esențială pentru a menține încălzirea globală sub 1,50 C., iar Studiul MIT (Massachusetts Institute of Technology) demonstrează că țintele de decarbonare nu pot fi atinse fără energie nucleară.

Toate proiectele de investiții ale Nuclearelectrica, Retehnologizarea Unitatii 1, Proiectul Unităților 3 și 4 si Proiectul Reactoarelor Modulare Mici sunt investiții verzi și vizează securitatea energetică a României și atingerea țintelor de decarbonare, protecția consumatorului, precum și creșterea valorii pentru acționarii SNN și potențiali investitori. Capacitățile de producție pe bază de energie nucleară nu au emisii de CO2, sunt disponibile 24/7, nu sunt dependente de factorul climatic si au costuri de producție competitive. Proiectele de investiții ale SNN sunt complementare, iar reactoarele modulare mici sunt complementare și cu sursele regenerabile.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *