O nouă încercare de ieșire a Transelectrica din provizorat. Secretariatul General al Guvernului vrea să declanșeze procedura de selecție a supraveghetorilor cu mandate de 4 ani

Publicat pe Categorii Business, Esential, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Actual Esential O nouă încercare de ieșire a Transelectrica din provizorat. Secretariatul General al Guvernului vrea să declanșeze procedura de selecție a supraveghetorilor cu mandate de 4 ani

Transelectrica are șanse să iasă din provizorat până în toamna acestui an. Un vis ce se vrea împlinit, după mai multe încercări ale acționarului majoritar nefinalizate: supraveghetori și membri ai Directoratului cu mandate de 4 ani, care să performeze conform așteptărilor acționarilor.

La solicitarea Secretariatului General al Guvernului, în calitate de autoritate publică tutelară, a fost completată ordinea de zi a Adunării generale ordinare a acționarilor programată pentru data de 27/28.04.2023, cu următorul punct „Declanșarea procedurii de selecție a membrilor consiliului de supraveghere ai C.N.T.E.E. Transelectrica S.A., cu aplicarea prevederilor art. 29 din O.U.G. nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările și completările ulterioare”.

După aprobarea acționarilor, SGG –  acționarul majoritar al Transelectrica – urmează să  inițieze procesul de recrutare și selecție de candidați pentru nominalizarea în vederea numirii membrilor Consiliului de Supraveghere. Acest proces, cu etapele aferente, poate dura circa 2 luni.

Din actualul CS fac parte: Catalin-Andrei Dascăl, Președinte; Teodor Atanasiu, Costin-Mihai Păun, Alexandru-Cristian Vasilescu, Gheorghe Sterp Vingărzan,   Luminiţa Zezeanu și Virgil Dumitru Orlandea – membri. Mandatele acestora expiră pe 21 iunie 2023.

CNTEE Transelectrica  este o companie de interes național și strategic, operatorul de transport și de sistem din România, cu un rol cheie pe piața de energie electrică din România. Cei care conduc această companie, cu mandat provizoriu sau plin – de 4 ani, trebuie să fie profesioniști,  responsabili, să facă performanță, să aibă un comportament etic.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *