Oana Truţă, campioana Consiliilor de administrație și supraveghere ale companiilor de stat din energie, a demisionat  de la conducerea Fondului Proprietatea

Publicat pe Categorii Info Bursier, Semnal
Prima Pagina Info Info Bursier Oana Truţă, campioana Consiliilor de administrație și supraveghere ale companiilor de stat din energie, a demisionat  de la conducerea Fondului Proprietatea
  • Cele mai multe mandate de membru în Consiliu de Supraveghere le are la Hidroelectrica, din martie 2011 și până în prezent

După 8 ani, Oana Truţă a decis să plece din cadrul Franklin Templeton Investments și să renunțe la funcția de vicepreşedinte al Fondului Proprietatea.

Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments si Manager de portofoliu la FP, a confirmat pentru Ziarul Financiar: „Oana Truţă a demisionat din cadrul Franklin Templeton Investments şi va înceta să deţină funcţiile de vicepreşedinte şi reprezentat legal al sucursalei din Bucureşti a companiei, începând cu dată de 12 decembrie 2018. Dorim să îi mulţumim sincer Oanei pentru munca extrem de dedicată depusă pentru Franklin Templeton şi Fondul Proprietatea şi să îi urăm mult succes pe viitor”.

Truță a fost analist de investiţii şi reprezentant legal în cadrul administratorului Fondului Proprietatea. În această calitate, s-a ocupat de administrarea deţinerilor pe care Fondul Proprietatea le are în companiile de stat din România. Numele său apare în dreptul consiliilor de administraţie și supraveghere ale Electrica Furnizare, Transgaz, Electrica Distribuţie Muntenia Nord, Electrica Distribuție Transilvania Nord şi Hidroelectrica.

Cele mai multe mandate de membru în Consiliu le are la Hidroelectrica, din martie 2011 și până în prezent, aceasta ocupându-se de companie și în perioada procesului de reorganizare. Ministerul Energiei a inițiat, în vara anului trecut, procedura judiciară împotriva Oanei Truță, care a fost revocată din funcția de membru al Consiliului de Supraveghere, după ce FP a declanșat mai multe acțiuni în instanță împotriva deciziilor luate în cadrul AGA și de către Consiliul de Supraveghere pentru încălcarea normelor de guvernanță corporativă. În septembrie anul trecut, reprezentanta FP a fost realeasă în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, după ce  acționarul majoritar (Ministerul Energiei) nu s-a mai opus numirii reprezentantului acționarului minoritar.

„Domeniul restructurării şi reorganizării unor companii mi se potriveşte cel mai bine“, spunea Oana Truţa, în 2016, când a fost inclusă de Business Magazin într-un top al tinerilor  manageri, referindu-se la planurile sale pe termen lung.

Truță are 14 ani de experienţă în pieţele financiare şi de capital, lucrând, înainte de a se alătura echipei Franklin Templeton, pentru compania de brokeraj Interdealer Capital Invest din Cluj-Napoca, timp de şase ani. Licenţiată a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, ea a obţinut o diplomă de masterat în cadrul aceleiaşi instituţii şi a participat la un program de internship în cadrul Cato Institute din Washington DC, SUA.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Oana Truţă, campioana Consiliilor de administrație și supraveghere ale companiilor de stat din energie, a demisionat  de la conducerea Fondului Proprietatea”

  1. Oare are vreo legatura cu vinderea de catre Fondul Proprietatea a 20% din participatiile la Hidroelectrica ?oricum nu vom sti, dar e interesanta intrebarea, mai ales ca dna a fost implicata direct in conducerea Hidroelectrica,ca si a celorlante societati .Si uite asa se mai duce o parte din bogatiile acestei tari catre privati.O fi rau , o fi bine?vor vedea copii nostrii dupa vreo 25 de ani.Nu am vazut nici-un anunt din partea Ministerului Energiei, Ministerului Economiei ,Ministerul Finantelor, Guvern pentru beneficiile financiare si manageriale aduse tarii de catre dna, pai e frumos ? uite asa ne pleaca specialistii din tara pentru ca nu sunt apreciati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.