Obama a lansat planul contra „marii amenințări” reprezentate de schimbările climatice

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Obama a lansat planul contra „marii amenințări” reprezentate de schimbările climatice

Președintele Statelor Unite Barack Obama și-a lansat oficial luni planul contra „marii amenințări” reprezentate de schimbările climatice, insistând asupra urgenței de a acționa imediat și anunțând o restricție fără precedent asupra centralelor electrice, relatează AFP și Reuters.

Aceasta este una dintre „provocările cheie” ale epocii noastre, a declarat Obama la Casa Albă, anunțând Planul american pentru energie curată („America’s Clean Power Plan”). Planul reunește o serie de reguli și reglementări impunând pentru prima dată centralelor electrice să-și reducă cu 32% până în 2030 emisiile de carbon față de nivelurile din 2005, scrie Agerpres.

Dezbaterea este aprinsă în SUA unde 37% din energia electrică este încă produsă de centralele pe cărbune. O sursă de energie problematică din punct de vedere al mediului.

Barack Obama a descris restricțiile impuse centralelor electrice ca fiind „etapa cea mai importantă luată de America în lupta” contra schimbărilor climatice. El a respins criticile că planul său ar crește facturile la energie pentru americani, îi va lovi pe cei săraci și va costa locuri de muncă.

Potrivit Agerpres, Uniunea Europeană a salutat imediat planul lui Obama și „eforturile sincere” de reducere a emisiilor de carbon.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *