OMV Petrom și RNV Infrastructure vor să preia Electrocentrale Borzești. Consiliul Concurewnței analizează tranzacția

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic OMV Petrom și RNV Infrastructure vor să preia Electrocentrale Borzești. Consiliul Concurewnței analizează tranzacția

Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care OMV Petrom SA și RNV Infrastructure SRL intenționează să dețină împreună Electrocentrale Borzești SRL și companiile acesteia, respectiv Hoopeks International SRL, Green Labs Advertising SRL, Union Wind SRL, Borzești Wind SRL și Borzești Power SRL.

Electrocentrale Borzești SRL este deținută de RNV Infrastructure SRL.

Prin această tranzacție, OMV Petrom SA intenționează să achiziționeze de la RNV Infrastructure SRL 50% din părțile sociale ale Electrocentrale Borzești SRL.

Electrocentrale Borzești SRL produce energie electrică. Companiile deținute integral de Electrocentrale Borzești urmăresc dezvoltarea mai multor capacități de producție de energie electrică din surse regenerabile, respectiv patru parcuri eoliene și un parc fotovoltaic, ce vor fi construite în zona de nord-est a României.

RNV Infrastructure SRL face parte din Grupul Renovatio, grup activ prin intermediul mai multor companii din România în dezvoltarea, generarea, comercializarea, furnizarea și gestionarea activelor în domeniul energiei regenerabile.

Grupul OMV Petrom desfășoară activități de explorare și producție de țiței și gaze naturale, rafinare și distribuție de carburanți, generare de energie electrică, precum și comercializare de gaze naturale și energie electrică.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacție trebuie autorizată de Consiliului Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *