Oportunități de carieră pentru tinerii ingineri energeticieni din Dobrogea, la Conferința Carieră în industria energetică 2019, ediția Constanța

Publicat pe Categorii Evenimente, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Oportunități de carieră pentru tinerii ingineri energeticieni din Dobrogea, la Conferința Carieră în industria energetică 2019, ediția Constanța
  • Următoarea ediție a evenimentului: „Conferința: Carieră în industria energetică 2020” va avea loc în perioada 9-14 martie 2020, la Biblioteca Universității Politehnica din București
  • InvesTenergy este Partener media

Tinerii ingineri energeticieni din Dobrogea au avut parte de o experiență complexă la Conferința Carieră în industria energetică 2019, ediția Constanța, organziată de SIER București Tineret, în perioada 8-9 noiembrie 2019, în incinta Bibliotecii Universității Ovidius din Constanța. Acest proiect,  ajuns la cea de a VIII-a ediție, și-a propus să ofere tinerilor studenți și absolvenți, aflați la începutul carierei, posibilitatea de a cunoaște și interacționa cu companiile active în domeniul energetic.

Prima zi de eveniment a fost rezervată deschiderii, care a debutat cu un panel format din reprezentanți ai asociațiilor partenere și mediul universitar: Dna. Prof. univ. Melat Bormambet – Prorector al Universității Ovidius din Constanța și Prodecan al  Facultății de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă, D-na Prof. univ. dr. Semanghiul Birghilă – Prodecan al Facultății de Științe Aplicate și Inginerie, Sebastian Enache – Membru în consiliul director RWEA – Asociația Română pentru Energie Eoliană, Cînepă Irina-Maria – Coordonator Resurse Umane a Ligii Studenților Universitatea „Ovidius” din Constanța și Mircea Bițoiu – Președinte SIER București Tineret.

În cea de-a doua parte a zilei, cei 92 de participanți ai evenimentului au urmărit discursurile reprezentanților companiilor ce și-au propus să prezinte oportunitățile de carieră și dezvotare în domeniul energetic. Cele 5 companii participante au atins o gamă diversă de specializări în care tinerii pot urma programe de practică, internship și loc de muncă. Prezentările susținute de Rompetrol, Nuclearelectrica și Transelectrica – Parteneri Gold, Celco – Partener Silver și Wind Technicians – Partener Bronze, au atras interesul tinerilor prin programele bine strucuturate în ceea ce privește forța de muncă. Ziua s-a încheiat cu workshop-ul “Refinery Fundamentals & Economics” susținut de Rompetrol. Sorin Cioca, Director Planificare și Performanță în cadrul Rompetrol – KMG International a arătat că ingineria și economia nu sunt așa imposibile când le faci cu drag.  

Sâmbătă, 9 noiembrie, 30 de tineri au plecat către cele două vizite tehnice. Una dintre vizite a fost la Celco, cea mai inovatoare companie din domeniul materialelor de construcții din România. Tinerii s-au bucurat de prezența specialiștilor care au avut răspuns la toate întrebările dar și de micile experimente pe care le-au văzut. Cu siguranță a fost o experiență nouă și și-au îmbogățit cunoștiințele, dar au și înțeles că pentru a fi inginer trebuie să fii capabil să te adaptezi. Cealaltă vizită tehnică a fost la Stația Electrică Isaccea, unde profesioniștii de la Transelectrica au stat la dispoziție tinerilor dornici să cunoască domeniul energetic. Faptul că tinerii au avut ocazia să vadă singura stație electrică din România care a funcționat cu nivelul de tensiune de 750kV reprezintă pentru ei un avantaj în a înțelege complexitatea acestui domeniu. Numărul mare de echipamente dar și instalațiile modernizate au fascinat tinerii studenți și sperăm că a contribuit la pasiunea pentru energetică.

Ne dorim ca evenimentul să fie instrumentul prin care mediul industrial să fie mai aproape de mediul academic, iar tranziția tinerilor de la studenți la angajați să fie făcută într-un mod cât mai plăcut de ambele părți. Performanță în domeniu este dictată de existența unor  astfel de manifestări care să faciliteze schimbul de experiență și să conecteze laolaltă atât companiile în domeniu cât și viitorii specialiști, spun reprezentanții Filialei București Tineret a Societății Inginerilor Energeticieni din România, organizatorii conferinței.

Următoarea ediție a evenimentului: „Conferința: Carieră în industria energetică 2020” va avea loc in perioada 9-14 martie 2020, la Biblioteca Universității Politehnica din București.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *