Pe 15 iunie se sărbătorește „Ziua Internaţională a Energiei Eoliene”. 70-80% dintre europeni susţin energia eoliană

Publicat pe Categorii Flux energetic, Regenerabile
Prima Pagina Actual Flux energetic Pe 15 iunie se sărbătorește „Ziua Internaţională a Energiei Eoliene”. 70-80% dintre europeni susţin energia eoliană

Astăzi, 15 iunie, se sărbătorește „Ziua Internaţională a Energiei Eoliene”. Prima dată a fost sărbătorită în 2007, în Europa, doi ani mai târziu fiind adoptată la nivel internaţional. De organizare se ocupă EWEA (European Wind Energy Association) şi GWEC (Global Wind Energy Council).

În asociere cu EWEA şi GWEC, asociaţiile naţionale de energie eoliană şi societăţile implicate în producţia de energie eoliană organizează diferite evenimente, cu scopul de a promova şi informa despre puterea şi potenţialul vântului.

Global Wind Day se marchează cu scopul de a promova acest tip de energie, puterea şi posibilităţile pe care le deţine şi rolul acesteia în reducerea poluării cauzate de obţinerea energiei prin arderea combustibililor fosili, scrie Agerpres. În prezent, energia eoliană reprezintă, la nivel mondial, unul dintre sectoarele industriale cu cea mai rapidă creştere, însemnând peste 300.000 de locuri de muncă de înaltă calificare şi care generează o cifră de afaceri anuală de 60 de miliarde de euro şi 25 de miliarde de euro investiţii noi. Un procent de 70-80% dintre cetăţenii din toată Europa susţin energia eoliană, potrivit windeurope.org.

Vântul produce în prezent, în medie, 15% din cererea de energie a UE, mai mult în ţări precum: Danemarca – 48%; Irlanda – 33%; Portugalia – 27%; Germania – 26%; Spania – 21%. Energia eoliană va fi un sector industrial strategic în furnizarea Acordului Verde European. Agenţia Internaţională pentru Energie („International Energy Agency” – AIE) se aşteaptă ca vântul să devină sursa principală de energie în Europa până în 2027, în timp ce Comisia UE consideră că ar putea satisface mai mult de jumătate din cererea de energie a Europei până în 2050, potrivit windeurope.org.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.