Pe masa Guvernului: Nuclearelectrica și Romgaz vor fi exceptate de la plata a 90% din profitul pe 2021 că au obiective mari de investiții. Urmează Transgaz?

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Pe masa Guvernului: Nuclearelectrica și Romgaz vor fi exceptate de la plata a 90% din profitul pe 2021 că au obiective mari de investiții. Urmează Transgaz?

Romgaz și Nuclearelectrica vor avea bani de investiții. Guvernul va aproba în ședința de astăzi actele normative inițiate de Ministerul Energiei privind aprobarea repartizarii la bugetul de stat, sub formă de dividende, a unei cote de 50% din profitul contabil, nu de 90%, rămas după deducerea impozitului pe profit, urmând ca profitul nerepartizat să rămână la dispozitia societăţilor pentru a servi la finanţarea proiectelor de investiţii.

Se aprobă repartizarea la bugetul de stat, pentru exercițiul financiar al anului 2021, sub formă de dividende, a unei cote de 50% din profitul contabil al Societății Naționale Nuclearelectrica S.A., rămas după deducerea impozitului pe profit, se prevede în Hotărârea de Guvern aflată pe ordinea de zi a ședinței de guvern de astăzi, 25 martie.

De asemenea, se aprobă repartizarea la bugetul de stat, pentru exercițiul financiar 2021, sub formă de dividende, a unei cote de 50% din profitul contabil al Societății Naționale de Gaze Naturale ROMGAZ S.A., rămas după deducerea impozitului pe profit, potrivit unei alte Hotărâri de Guvern.

O situație similară a fost și anul trecut, când  Guvernul nu  a mai cerut companiilor Romgaz şi Nuclearelectrica să majoreze, de la 50% până la 90%, cota din profiturile pe 2020 ce a fost vărsată la bugetul de stat sub formă de dividend, pe motiv că societățile au obiective mari de investiţii.

În cazuri temeinic justificate, Guvernul poate aproba prin hotărâre repartizarea, la bugetul de stat, sub formă de vărsăminte la bugetul de stat, în cazul regiilor autonome, ori sub formă de dividende, în cazul societăţilor cu capital integral sau majoritar de stat, unei cote mai mici de 90% din profitul contabil rămas după deducerea impozitului pe profit, dar nu mai puţin de 50% din acesta.

Citește și:

https://www.investenergy.ro/statul-face-din-nou-exceptie-pentru-romgaz-si-nuclearelectrica-ca-sa-aiba-bani-pentru-investitii-strategice-vitale-vor-vira-50-din-profit-ca-dividende-nu-90-proiecte-de-hg-in-consultare-publica/

Și șefii de la Transgaz încearcă, din nou, să-i convingă pe acționari să nu distribuie ​o cotă de minim 90% din profiturile pe 2021 motivând nevoia de finanțare pentru proiecte de dezvoltare strategice. Cota prevăzută în bugetul de venituri și cheltuieli al SNTGN Transgaz SA pe anul 2021 aprobat prin Hotărârea AGOA nr. 3/27.04.2021 a fost de 50%.

Citește și: https://www.investenergy.ro/sefii-transgaz-incearca-din-nou-sa-i-convinga-pe-actionari-sa-lase-profitul-pentru-investitii/


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.