Șefii de la Transelectrica se luptă pentru indemnizațiile și bonusurile cuvenite: “cu măsură”, dar să fie!

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Șefii de la Transelectrica se luptă pentru indemnizațiile și bonusurile cuvenite: “cu măsură”, dar să fie!

După scandalul bonusurilor șefilor de la Transelectrica din primavara acestui an, care a făcut și subiectul unor dezbateri aprinse în Parlament, reprezentanții Ministerului Economiei au decis limitarea remunerațiilor ca urmare a neatingerii țintelor de performanță. Bonusurile financiare, care ar fi trebuit acordate membrilor conducerii Transelectrica pentru anul 2014, sunt sistate de Guvern, a anunțat la vremea respectivă ministrul Mihai Tudose, declarându-se nemulțumit de realizările companiei pe linie de investiții.

transelectrica

Potrivit dezvăluirilor din presă, șefii Transelectrica erau recompensați cu bonusuri anuale record cuprinse între 26.000 de euro și 180.000 de euro, în baza creșterii profitului operațional al companiei.

Vremea câștigurilor mult prea generoase a apus la Transelectrica, la propunerea Ministerului Economiei, membrii Consiliului de Supraveghere și ai Directoratului având parte de remunerații limitate. După câteva luni de conformare la regulile impuse de acționarul majoritar, membrii Consiliului de Supraveghere propun spre aprobare AGA din 9 noiembrie modificări la propriile contractele de mandat referitoare la indemnizații, remunerații, bonus. Aceștia își cer dreptul cuvenit la indemnizația fixă lunară și la o componentă variabilă, precum și la un bonus de performanță.

În cazul abrogării cadrului legal care impune un anumit cuantum maxim al indemnizației fixe lunare, părțile vor negocia un nou cuantum aplicabil acestei indemnizatii în conformitate cu nivelul remunerației aplicabil pentru poziții similare din societăți din România și din alte state europene din același domeniu de activitate, potrivit actului adițional la contractul de mandate. Astfel, se propune o indemnizație fixă lunară de 4.000 lei brut/lună pentru președintele Consiliului de Supraveghere și de 3.900 lei brut/lună pentru membrii Consiliului.

Suplimentar indemnizației fixe, membrii Consiliului de Supraveghere cer să aibă dreptul la o componentă anuală variabilă a remunerației pentru îndeplinirea cumulativă a indicatorilor de performanță “Timpul mediu de întrerupere”, “EBITDA” și “Total investiții” asumați în Planul de administrare, în cuantum de maxim 12 indemnizații fixe pentru fiecare an de mandat.

Mai mult, se propune și un bonus de performanță în funcție de rentabilitatea acțiunilor Transelectrica pentru acționarii societății. Astfel, fiecare membru al Consiliului va primi anual, un pachet de Opțiuni pe acțiuni virtuale Transelectrica, directoratul urmând să emită un certificat în acest sens.

Din Consiliul de Supraveghere al Transelectrica fac parte: Carmen Georgeta Neagu – Președinte, Ovidiu Petrișor Artopolescu, Radu Bugică, Radu Ștefan Cernov, Daniel-Cristian Pîrvulescu, Costin Mihalache – membri.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *