Plenul Consiliului Concurenței – în echipă completă 

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Plenul Consiliului Concurenței – în echipă completă 

Parlamentul  a  numit  noi  membri  în  plenul  Consiliului  Concurenței,  care  se  alătură președintelui autorității, Bogdan Chirițoiu și vicepreședintelui instituției, Dan Pascu.

Asfel,  au  fost numiți  în  funcția  de  consilier  de  concurență  următorii:  Adrian  Comănescu, actualul director al Direcției Piețe de servicii și piețe locale din cadrul Consiliului Concurenței, Alexandra Văcaru, inspector de concurență și fost prefect al Capitalei, Cosmin Belacurencu, fost consilier de concurență și actual director adjunct al Direcției Ajutor de Stat din cadrul Consiliului Concurenței, Dan Ionescu, fost consilier de concurență, Gyerkó László, fost consilier de concurență și președinte al Consiliului Național de Supraveghere din Domeniul Feroviar și Ion Popa, secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

De asemenea, Daniel Picu, actual Secretar General al autorității de concurență, a fost numit în funcția de vicepreședinte, la propunerea prim-ministrului.

Consilierii și vicepreședintele au fost audiați, anterior, în ședința comună a Comisiilor juridice și economice din cele două Camere.  Mandatele  noilor  membri  sunt  pentru  o  perioadă  de  circa  doi  ani,  până  la  expirarea mandatelor în derulare ale președintelui Bogdan Chirițoiu și vicepreședintelui Dan Pascu.

Legea concurenței nr. 21/1996 a fost modificată de Parlament, în martie 2024, stabilind ca plenul Consiliului Concurenței să fie format din nouă membri: un președinte, doi vicepreședinți și șase consilieri de concurență, cu un mandat de cinci ani, cu  posibilitatea reînnoirii o singură dată. Membrii plenului sunt numiți de Camerele reunite ale Parlamentului, trei membri la propunerea grupurilor parlamentare din Senat, patru membri, la propunerea grupurilor  parlamentare  din  Camera  Deputaților,  un  vicepreședinte  la  propunerea președintelui României și un vicepreședinte la propunerea prim-ministrului.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *