PNL își trimite oamenii și la OPCOM. Patru noi administratori provizorii, consilieri cu experiență în partid, promovați la șefia Operatorului comercial al pieţei de energie şi gaze din România, care administrează platfomele de tranzacţionare de energie electrică, de gaze naturale şi de certificate verzi

Publicat pe Categorii Esential, Exclusiv, Info Bursier, Semnal
Prima Pagina Actual Esential PNL își trimite oamenii și la OPCOM. Patru noi administratori provizorii, consilieri cu experiență în partid, promovați la șefia Operatorului comercial al pieţei de energie şi gaze din România, care administrează platfomele de tranzacţionare de energie electrică, de gaze naturale şi de certificate verzi

Cu o zi înainte de Crăciun, acționarii Operatorului Pieței de Energie Electrică și de Gaze Naturale au ales patru noi administratori provizorii la conducerea OPCOM. Potrivit Hotărârii AGA nr 9 din 24 decembrie 2019, Florin Nicolae Andrei Diaconescu, Valentin Dumitru Deculescu, Gabriel Raceanu și Radu Raul Dorobanțu sunt noii aleși în Consiliul de Administrației al OPCOM pentru o perioadă de 4 luni, până pe 23 aprilie 2020. Dar nu mai mult de data finalizării procedurii de selecție a administratorilor societății, potrivit OUG 109 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publicii, după  cum se specifică în decizia AGA.

Totodată, Florin Nicolae Andrei Diaconescu a fost numit președinte al Consiliului de Administrație OPCOM.

Cine sunt cei 4 noi administratori provizorii ai OPCOM, Operatorul comercial al pieţei de energie şi gaze din România, care administrează platfomele de tranzacţionare de energie electrică, de gaze naturale şi de certificate verzi?

Noul președinte al CA, Florin Nicolae Andrei Diaconescu, este administrator rețea calculatoare la Simaco Advertising SRL din 2008, însă lucrează în acestă firmă care se ocupă de producție de materiale publicitare și IT din 2002.  A fost Consilier local la sect 1 București timp de 8 ani (până în 2016). De profesie, este inginer, absolvent al Institutului Politehnic București.

Radu Raul Dorobanțu este Consilier în cadrul Consiliului Județean Ilfov din mai 2016. Din decembrie 2013 lucrează în Grupul Premier Energy SRL, este Director Rețele Retail și Relația cu Clienții. În perioada 2003 – 2008 a lucrat la Rompetrol Holding, având funcția de Director administrativ/achiziții. Este abzolvent al Universității Titu Maiorescu.

CV-urile administratorilor Valentin Dumitru Deculescu și Gabriel Raceanu nu sunt încă dipsonibile pe site-ul OPCOM. Din căutările nostre, aflăm că  Deculescu este administrator public la Consiliul Local al mun. Călărași. Apartenență politică – PNL. A lucrat ca manager la Enel Distribuție Muntenia, inginer la Enel Distribuție Dobrogea, a fost director al Sucursalei de Distribuție și Furnizare a Energiei Electrice Călărași din cadrul Electrica Dobrogea. A lucrat în Electrica din anul 1989. A absolvit Universitatea din Brașov, cu diplomă de Inginer în profilul electric, specilaizarea electrotehnică.

Gabriel Raceanu este consilier județean la Consiliul județean Ialomița. Deține un Cabinet Individual de Insolvență.

Acționarii OPCOM au ales noi administratori provizorii după ce au luat act de încetarea prin ajungere la termen a mandatelor de administrator ale lui Silviu Mihai Greblă, Felix Florin Braniște, Andreea Elena Dumitru și Daniel Alexandru Fița.

Consiliul de Administrație al OPCOM este format din 5 membri. Petre Iulian Nicolescu nu a fost schimbat, el fiind membru din octombrie 2015, potrivit datelor publicate pe site-ul OPCOM. Nicolescu este șeful Serviciului Administrare, Privatizare din cadrul OPSPI Ministerul Economiei.

Potrivit unui document consultat de InvesTenergy, procedura de selecție a administratorilor în condițiile OUG 109 este în curs de desfășurare… de ceva vreme. Cum Transelectrica, acționar majoritar al OPCOM, va trece la Secretariatul General al Guvernului, este de așteptat ca  provizoratul să mai continue la OPCOM, iar în Consiliul de Administrație să se perinde, probabil, și alți administratori provizorii, cu sau fără experiență în sectorul energetic. Cu toții însă au un numitor comun – partidul de guvernământ.

Să sperăm că se va păstra independența OPCOM în sensul neintervenției Transelectrica în deciziile administrative și executive. Conducerea executivă a OPCOM este asigurată, de peste 15 ani, de o echipă de specialiști: Victor Ionescu, Director general numit  din anul 2003; Luminița Lupului, Director Direcţia Tranzacții ( numire tot din 2003); Fediuc Silvia (numire din 2004), Director Direcția Economică; Bărsănescu Remus, Director Directia Informatică și Telecomunicații; Rodica Popa, Director Direcţia Tranzacții la Termen și Certificate (numire din 2014).


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “PNL își trimite oamenii și la OPCOM. Patru noi administratori provizorii, consilieri cu experiență în partid, promovați la șefia Operatorului comercial al pieţei de energie şi gaze din România, care administrează platfomele de tranzacţionare de energie electrică, de gaze naturale şi de certificate verzi”

  1. Domnul Dorobantu nu este in conflict de interese fiind manager la un furnizor din piata ? Toti acesti „administratori” de ce nu sunt numiti de actionari, (chiar daca si acolo statul este majoritar si rezultatul este acelasi, dar macar se pastreaza aparentele respectarii legii) ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.