Popescu, PNL: Legea offshore nu este bună pentru România

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Flux energetic Popescu, PNL: Legea offshore nu este bună pentru România

Revolta din sânul coaliției de guvernare demonstrează fără drept de apel că varianta legii offshore nu este una bună pentru România, susține deputatul PNL Virgil Popescu. În calitate de vicepreședinte al Comisiei de industrii și servicii, el a participat active la dezbaterile privind această lege.

PNL a avut dreptate când a spus că legea offshore, în varianta adoptată, este una proasta. Constat că s-a trezit liberalismul în cei de la ALDE și admit că ceea ce spune PNL de cateva luni bune, ca regimul fiscal offshore să fie diferit față de cel onshore, este un lucru bun, ALDE solicitând ca actul normativ să fie modificat de urgență, printr-o ordonanță, precizează deputatul într-o declarație de presă.

Popescu spune că “cei de la PSD au trecut peste orice argument rațional, i-au sfidat pe parlamentarii Opoziției și au adoptat o lege prin care investițiile din Marea Neagră sunt puse în pericol, cu toate consecințele de securitate națională ce decurg din acest fapt…Cei de la PSD au demonstrat din nou că nu pun pe primul loc interesul național, ci propriile interese și nu țin cont de argumentele raționale care, dacă ar fi fost incluse în lege ar fi însemnat gaz mai ieftin pentru populație si incasari in plus la bugetul de stat”.

Purtătorul de cuvant al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a afirmat că ceea ce și-a dorit ALDE să apară în Legea offshore nu se regăsește și se impune „o interventie de urgenta pe actul normativ”, el spunând că în Coalitia PSD-ALDE nu a existat dialog pe acest act normativ.

Legea offshore, care reglementează exploatarea gazelor din Marea Neagră, a fost adoptată de Camera Deputaților, cu 175 de voturi pentru, 30 împotrivă și 30 de abțineri. USR, PNL și PMP nu au votat. Legea va impune operatorilor să plătească impozite progresive pe venituri suplimentare, 50% din toată producția va fi tranzacționată pe piața românească, iar sumele obtinute vor fi direcționate spre parteneriatele public-private.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *