Povești de succes. Daniela Georgescu, singura doamnă dispecer șef tură din DEN

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Esential, Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Energie Electrica si termica Povești de succes. Daniela Georgescu, singura doamnă dispecer șef tură din DEN

Începând cu data de 11 iulie 2018, Daniela Finita Georgescu (49 de ani) este singura femeie dispecer șef de tură din cadrul Dispecerului Energetic Național (DEN), potrivit unei comunicări a Transelectrica.

Absolventă a Facultății de Electrotehnică – specializarea Electroenergetică, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași și cu o experiență profesională de peste 20 de ani în domeniul energetic, Daniela Georgescu s-a alăturat echipei DET Bacău din cadrul DEN, în urmă cu trei ani, ca inginer.

„Lucrând în dreapta dispecerului șef de tură am realizat că îmi place ceea ce face, că pot face și eu și mi-am dorit să fac asta. Am reușit în urma unui examen să ocup această poziție, cu multă pasiune, muncă și perseverență. Am ajuns unde sunt acum sub îndrumarea și cu sprijinul colegilor din DET Bacău și al colegilor din DEN, cărora le mulțumesc!”, mărturisește Daniela Georgescu.

Ascensiunea profesională în activitatea de dispecer energetic nu a fost ușoară, a fost nevoie de multe sacrificii, dar care au adus și multe satisfacții. De-a lungul celor 24 de ani de carieră, Daniela Georgescu spune că a învățat câte ceva de la fiecare persoană cu care a lucrat și a învățat ce să facă, dar mai ales ce să nu facă de la cel mai simplu electrician până la manager.

„În toți acești ani, am fost soție, mamă a doi copii care m-au susținut și mi-au fost alături, m-am bucurat, m-am întristat, am căzut, m-am ridicat și nu am renunțat. Dragostea și respectul pentru aceasta meserie mi-au fost insuflate de tatăl meu, dar care nu a mai apucat să mă vadă ingineră. Un OM foarte drag sufletului meu mi-a spus: «Să nu te lași influențată de faptul că ești singura femeie din țară care face asta!». Nu am să mă las și sper să mai urmeze și alte femei, pentru că în sistem, la alte trepte de dispecer mai lucrează femei, trebuie doar curaj, determinare și pasiune”, spune Daniela Georgescu, dispecer șef de tură DET Bacău.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *