PPC Group și MYTILINEOS Energy & Metals vor dezvolta un portofoliu solar de până la 2.000 MW în 4 țări, inclusiv în România

Publicat pe Categorii Flux energetic, Regenerabile, Solar, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic PPC Group și MYTILINEOS Energy & Metals vor dezvolta un portofoliu solar de până la 2.000 MW în 4 țări, inclusiv în România

PPC Group și MYTILINEOS Energy & Metals anunță că au semnat un acord cadru de cooperare (CFA) pentru a dezvolta și construi un portofoliu de proiecte solare de până la 2000 MW în Italia, Bulgaria, Croația și România. Valoarea tranzacției este estimată la până la 2 miliarde de euro și se așteaptă să fie implementată în următorii trei ani, conform unui comunicat al PPC.

În mod specific, acordul se referă la aproximativ 90 de proiecte solare deținute de MYTILINEOS în Italia (503 MW), România (516 MW), Bulgaria (500 MW) și Croația (445 MW), care se află în diferite stadii de dezvoltare. MYTILINEOS se va ocupa de dezvoltarea și construcția acestor proiecte, care vor fi apoi achiziționate de PPC Group după finalizarea conectării lor la rețeaua electrică a țărilor menționate mai sus.

Acordul este, de asemenea, o etapă importantă pentru tranziția energetică, proiectele de energie verde dezvoltate în cadrul contractului urmând să furnizeze energie pentru 320.000 de gospodării și să înlocuiască 3,4 milioane de tone de emisii de CO2.

Konstantinos Mavros, Director General Adjunct și Șef RES al Grupului PPC, a declarat: „Acordul pe care l-am semnat creează valoare pentru ambele părți și consolidează prezența grupului nostru în Europa de Sud-Est. Adăugarea treptată de noi proiecte la portofoliul RES al PPC, în țări noi, în conformitate cu strategia noastră, permițându-ne să valorificăm planul nostru general pentru crearea de coridoare energetice în regiunea mai largă. Experiența MYTILINEOS în proiecte complexe RES și parteneriatele anterioare de succes servesc drept garanție pentru implementarea fără probleme și la timp a acordului”.

Ioannis Kalafatas, Energy Chief Executive Director al MYTILINEOS, a declarat: „Acesta este un acord semnificativ între două companii grecești de top, cu amprentă internațională, pe măsură ce își extind prezența în Europa de Sud-Est și Italia. Suntem foarte multumiți de această dezvoltare, nefiind prima dată cand colaborăm cu PPC la dezvoltarea proiectelor de energie verde la nivel internațional. Acordul demonstrează încă o dată capacitățile antreprenoriatului grec la scară globală. Suntem profund convinși că cele două companii vor continua să conducă și să catalizeze această dinamică către un viitor verde durabil”.

La rândul său, Nikos Papapetrou, Director Executiv al M Renewables, a salutat acordul cu PPC, subliniind importanța deosebită pentru strategia de dezvoltare RES a ambelor companii și a adăugat: „Aș dori să mulțumesc grupurilor de lucru ale PPC și MYTILINEOS – M Renewables, precum și Strategy și M&A – pentru contribuția lor la realizarea acestui acord complex. În special pentru M Renewables acord un credit special oamenilor săi remarcabili pentru finalizarea unei etape importante în călătoria noastră, anticipând succese similare în viitor”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *