Preluarea RWE Energie de către MET, în analiza Consiliului Concurenței

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Preluarea RWE Energie de către MET, în analiza Consiliului Concurenței

Consiliul Concurenței anunță că analizează tranzacția prin care MET Holding AG, Elveţia, preia compania RWE Energie SRL România.

După ce în vara anului 2016 a preluat Repower România, MET anunță că a achiziționat RWE Energie România. Grupurile MET și Innogy (ELMŰ-ÉMÁSZ) au semnat acordul privind achiziționarea de către MET a companiei RWE Energie (RWEE) România, deţinută de către Innogy. În urma acestei achiziţii, MET ajunge în top trei furnizori pe piaţa concurenţială de energie din România, se precizează într-un comunicat al companiei.

Citește și:

Afacerea anului 2018 în energie este tot marca MET. După Repower, grupul achiziționează RWE Energie și intră în top 3 furnizori

MET Holding AG Elveția face parte din Grupul MET, care desfăşoară afaceri ce cuprind comercializarea de gaze naturale, energie electrică, petrol, GPL, precum şi producerea de energie electrică, cu o activitate comercială concentrată pe vânzările de mărfuri pe piața angro, pe piața cu amănuntul și trading. MET Holding este prezent pe piața din România prin intermediul filialei sale, MET România Energy SA, care este activă pe ambele piețe concurențiale de furnizare a energiei electrice și a gazelor naturale.

RWE Energie SRL este, de asemenea, activă pe pieţele concurențiale de furnizare de energie electrică și gaze naturale.

“În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Urmează o evaluare în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, se precizează într-un comunicat transmis de Consiliul Concurenței.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile de la data prezentului anunţ.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *