Premieră în industria energetică: RWEA lansează proiectul Academiei profesionale de energie regenerabilă și distribuție în zonele miniere

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit
Prima Pagina Actual Flux energetic Premieră în industria energetică: RWEA lansează proiectul Academiei profesionale de energie regenerabilă și distribuție în zonele miniere

Asociatia Română pentru Energie Eoliana (RWEA) lansează astăzi, 10 iulie 2019, proiectul pentru Academia profesională de energie regenerabilă și distribuție.

La acest eveniment, ce marchează o premieră în industria energetică românescă, vor participa autoritățti, o delegație a Ministerului Energiei condusă de Dl. Ministru Anton Anton, reprezentanți ai companiilor miniere, precum și inițiatorii proiectului: RWEA, CEZ , RESS-Monsson.

“Industria eoliană, prin RWEA, are ambiția de a contribui la o tranziție energetică echitabilă și  propune un proiect ambiţios de pregătire și  reconversie profesională pentru persoanele din zonele dependente de sectorul producerii energiei din cărbune (Valea Jiului și bazinul Olteniei). Consolidând experienţa acumulată în peste 8 ani de zile prin centrul de instruire Monsson – RESS (Renewable Energy School of Skills) din Constanţa și RWEA (împreuna cu companiile din cadrul său) au în plan accesarea fondurilor disponibile pentru Platforma pentru Regiunile Carbonifere în Tranziție pentru realizarea unei Academii Profesionale în zonele miniere de tradiție din România. Pe parcursul duratei de implementare a pilotului proiectului, de 3 ani, este ţintită reconversia a aproximativ 800 de tehnicieni pe an în eolian, fotovoltaic și distribuție, pentru un total de până la 2400″ , precizează reprezentanții RWEA.

“Eolienii” sar în sprijinul ortacilor. 5000 de mineri vor fi reconvertiți în industria regenerabilă

Citește mai mult pe: https://www.investenergy.ro/21836-2/


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *