Premieră în România! Apar prețuri negative la energia electrică pe PZU. Se ajunge la – 101,75 lei/MWh

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Esential, Exclusiv, Flux energetic, Info, Info Bursier, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Premieră în România! Apar prețuri negative la energia electrică pe PZU. Se ajunge la – 101,75 lei/MWh

Premieră în România! Apar prețuri negative la energia electrică pe PZU. Potrivit datelor OPCOM, prețurile energiei electrice tranzacționate azi pe PZU cu livrare mâine, 21 mai, în intervalul 12.00 – 17.00 sunt negative. De remarcat, conform imaginii atașate, la ora 14.00, prețul este -101,75 lei/MWh.

Situația aceasta se înregistrează după ce, azi după amiază, prețul energiei electrice tranzacționate pe PZU ieri cu livrare sâmbătă, 20 mai, a ajuns la zero lei/MWh.

Cum s-a ajuns la prețuri negative la energie? Principalele cauze: vântul puternic din weekend și consumul redus de energie, în condițiile în care producția de energie este mare, iar cea hidro și eoliană este la valori ridicate.

Dacă pieţele de energie electrică din Europa, la care cea românească este cuplată, au mai consemnat preţuri negative, în România este o premieră. Și în Germania, de exemplu, prețul mediu spot tranzacționat azi cu livrare mâine este negativ, respectiv – 41 euro/MWh.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *