Premieră mondială: Un atac cibernetic a lăsat pe întuneric o regiune din vestul Ucrainei

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Premieră mondială: Un atac cibernetic a lăsat pe întuneric o regiune din vestul Ucrainei

La sfârșitul lunii decembrie, o regiune din partea de vest a Ucrainei a rămas pe întuneric. Cauza: un atac cibernetic care a vizat rețeaua de energie electrică din Ucraina, a confirmat pentru agenția France Presse societatea de securitate informatică ESET, care susține că este o premieră mondială

.consumenergie

Virusul a fost implantat printr-o operațiune de phishing cu ajutorul unui document Excel infectat, susține societatea ESET France, care a monitorizat luni la rând acest virus și astfel a reușit să detecteze atacul împotriva rețelei ucrainene de electricitate, scrie Agerpres.

Potrivit societății ucrainene Prikarpattiaoblenergo, în data de 23 decembrie o mare parte a regiunii Ivano-Frankivsk a rămas complet fără curent electric timp de câteva ore. Pana a fost provocată de ‘intervenția unor persoane neautorizate (…) în sistemul de comandă de la distanță, iar tehnicienii au reușit să restabilească manual furnizarea energiei electrice, au explicat reprezentanții societății.

Ulterior, serviciile secrete ucrainene (SBU) au descoperit programe malware în sistemele informatice ale mai multor companii regionale de distribuție a energiei electrice, potrivit Agerpres.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.