Președintele ANRE, George Niculescu, reprezintă România la Global Offshore Wind Regulators Forum

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Președintele ANRE, George Niculescu, reprezintă România la Global Offshore Wind Regulators Forum

România deține toate ingredientele necesare pentru a deveni prima țară care reglementează și dezvoltă industria offshore wind la Marea Neagră. Acesta a fost mesajul transmis de George Niculescu, Președinte ANRE, în prima zi a ediției din acest an a Global Offshore Wind Regulators Forum (GOWRF).

„Am avut oportunitatea să văd cum alte state au prezentat cele mai recente evoluții și potențialele provocări din sectorul eolian offshore din perspectiva reglementării. În ceea ce privește țara noastră, invitată pentru prima dată la GOWRF, am evidențiat faptul că ne-am propus ca până la finalul anului să supunem adoptării Parlamentului României proiectul de lege privind exploatarea energiei eoliene offshore, pentru a crea cadrul legal dezvoltării investițiilor în domeniul energiei eoliene offshore din Marea Neagră”, susține George Niculescu.

El a dat asigurări că „se va face totul pentru a atinge aceste ținte, dar e  nevoie de predictibilitate și stabilitate – lucruri necesare dacă vrem să facem pași în direcția corectă”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *