Preşedintele PNL, Ludovic Orban: Suntem categoric pentru abrogarea OUG 114

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Preşedintele PNL, Ludovic Orban: Suntem categoric pentru abrogarea OUG 114
  • Reprezentanții patronatelor, asociaţiilor și ai companiilor din energie au fost invitați ieri de liberali, la Palatul Paralamentului, să discute despre efectele noilor reglementări asupra sectorului energetic

Toate investiţiile din domeniul energiei sunt puse, în prezent, sub semnul întrebării, ca urmare a prevederilor OUG 114/2018, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, anunțând că liberalii vor utiliza toate mijloacele pe care le au la dispoziţie pentru a împiedica adoptarea reglementărilor „absurde”, „antieconomice” din această ordonanţă.

Reprezentanții patronatelor, asociaţiilor și ai companiilor din energie au fost invitați ieri de liberali, la Palatul Paralamentului, să discute despre efectele noilor reglementări asupra sectorului energetic. “Suntem categoric pentru abrogarea OUG 114/2018, în integralitatea ei. Nici dacă în România se aflau la guvernare cei mai mari duşmani ai României, nu cred că ar fi avut inventivitatea de a născoci un asemenea atentat la mediul de afaceri şi care pune în pericol profitabilitatea majorităţii companiilor din domeniu şi care afectează întreaga economie“, s-a adresat Orban participanților la dezbaterea organizată la Palatul Parlamentului.

Potrivit preşedintelui PNL, plafonarea preţului la gaz pentru producători este o măsură „care nu are niciun fel de raţiune economică” şi care „generează efecte perverse în toată piaţa gazului”. „Faptul că România a ajuns să importe energie până la aproape de 20% din consum indică dezastrul efectiv care există în domeniul producerii energiei electrice”, a adăugat Orban, citat de Mediafax.

PNL a sesizat Avocatul Poporului, însă “din păcate Avocatul Poporului este avocatul lui Dragnea şi al lui Dăncilă şi niciodată nu acceptă să facă vreo sesizare la CCR privitoare la vreo ordonanţă de urgenţă”, a subliniat Orban.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *