Prețul petrolului, la minime ale utimilor 12 ani

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Prețul petrolului, la minime ale utimilor 12 ani

Preţurile petrolului au scăzut sub 31 de dolari pe baril, la minime ale ultimilor 12 ani. Potrivit Reuters,  traderii şi analiştii anticipează că evoluţia descendentă va continua, pe fondul incertitudinilor economice din China şi al aprecierii dolarului.

Cotaţia petrolului Brent, de referinţă la Londra, a scăzut cu peste 3%, la 30,43 dolari pe baril, nivel nemaiîntâlnit din aprilie 2004. Preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a coborât la 30,41 dolari pe baril, cel mai redus nivel înregistrat după decembrie 2003.

Analiștii de la Morgan Stanley şi Goldman Sachs se aşteaptă la un preţ de 20 de dolari pe baril pentru petrolul Brent, pe fondul aprecierii dolarului, scrie Mediafax.

O treime dintre companiile de petrol şi gaze din Statele Unite ar putea intra în faliment sau în restructurare masivă până la jumătatea anului 2017, din cauză prăbuşirii preţurilor petrolului, relatează Wall Street Journal.

Morgan Stanley descrie situaţia preţurilor şi a producătorilor ca fiind mai gravă decât cea din 1986, referindu-se la cea mai recentă criză de amploare de pe piaţa petrolului, scrie Mediafax.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *