Prețul producției de energie electrică, redus cu o treime în 4 ani de sursele regenerabile

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Prețul producției de energie electrică, redus cu o treime în 4 ani de sursele regenerabile

În ultimii 4 ani, prețul producției de energie electrică a scăzut cu o treime datorită energiei din surse regenerabile, în pofida numeroaselor critici la adresa energiei verzi, a declarat Iulian Iancu, președintele Comisiei de industrii și servicii din Camera Deputaților, la Energy Business Summit. În schimb, prețul plătit de consumatorii finali a crescut cu 10% în aceeași perioadă. Iancu a explicat că, pe lângă prețul de producție, la cel final se adaugă tariful de distribuție, de transport și de furnizare, iar taxele și accizele reprezintă jumătate din prețul final.

“În iunie 2012, prețul producției de energie electrică era undeva la 270 de lei pe MWh, iar în 2016 a coborât la o medie de circa 150 de lei. Vorbim de o scădere cu o treime a prețului de producere a energiei. Viața a demonstrat că proiecția noastră a fost corectă. Atunci când intră 100 de MWh producție de energie regenerabilă în sistem, prețul scade cu 1,5 euro pe MWh”, a precizat Iancu, citat de Agerpres.

El a atras atenția asupra noilor politici ale UE ce prevăd o continuare a creșterii ponderii energiilor regenerabile.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *