Primele măsuri și proteste la CE Hunedora în insolvență: 600 angajați în concediu forțat. Spectacol la CE Oltenia, Ciurel – evacuat din birou!

Publicat pe Categorii Minerit, Petrol si gaze, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Primele măsuri și proteste la CE Hunedora în insolvență: 600 angajați în concediu forțat. Spectacol la CE Oltenia, Ciurel – evacuat din birou!

La Complexul Energetic Hunedoara, aflat în insolvență, administratorul judiciar – Casa de Insolvenţă GMC Craiova  şi administratorul special – Dan Agrişan, reprezentantul Ministerului Energiei pun în aplicare primele măsuri, care îi vizează pe angajați. Circa 600 de angajaţi încadraţi în aparatul TESA și alți salariați indirect productivi vor intra în concediu 10 zile, începând de luni, 8 februarie. Aceștia vor fi plătiți pentru această perioadă  cu 75 la sută din salariu.

.Complex-Energetic-Hunedoara

Conducerea companiei susține că decizia face parte dintr-un set de măsuri de reducere a costurilor, reducerea lunară estimată fiind de circa 1,2 milioane lei.

Cei vizați de primele măsuri pe perioada de insolvență au declanșat un protest spontan, la care s-au alăturat și minerii care susțin că este imposibil să scoată cărbunele din subteran fără ajutorul colegilor de la suprafaţă, relatează presa locală.

Nu se lasă dus…din birou! Ciurel a ignorat preavizul și notificarea de la actuala conducere

De partea cealaltă, la Complexul Energetic Oltenia este spectacol, protagonist fiind fostul director general Laurențiu Ciurel care nu s-a dat dus din biroul de manager decât forțat. După revocarea din funcție, el și-a păstrat biroul, ignorând preavizul și notificarea venite din partea actualului director general să evacueze spațiul.

Potrivit comunicatului companiei, Laurentiu Ciurel a fost notificat ca până la data de 02.02.2016, orele 18:00, să elibereze și să predea biroul aflat în sediul CE Oltenia din str. AI. Cuza, iar începand cu data de 03.02.2016, activitatea de predare a gestiunii și a documentelor aferente mandatului sau, în conformitate cu Hotărârea Consiliului de Supraveghere, să se desfășoare în biroul pus la dispoziție în incinta sediului SDM din str. T. Vladimirescu.

După refuzul lui Ciurel, prin decizia conducerii societății a fost numită o comisie care a început activitatea de inventariere a bunurilor și documentelor existente în biroul din sediul aflat în str. A.I Cuza, în vederea eliberarii, se menționează în comunicatul companiei.

Potrivit unor surse, citate de presa locală, în biroul lui Ciurel ar fi fost găsite un aparat de bruiaj şi o cameră video, conectată la computerul folosit de acesta!

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *