Procesul de racordare a localităților la rețeaua de gaze a fost deblocat

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Procesul de racordare a localităților la rețeaua de gaze a fost deblocat

Ministerul Energiei comunică că a fost deblocat procesul de extindere a reţelelor de distribuţie de gaze către localităţile unde nu există acest serviciu. Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă care modifică legea achiziţiilor publice, fiind eliminat un articol care bloca procesul de concesionare a serviciului de distribuţie de gaze.

Autoritățile locale care doresc racordarea unei localităţi la sistemul de distribuţie al gazelor trebuie să se adreseze Ministerului Energiei cu o solicitare. Ministerul va întocmi studii de fezabilitate şi va demara licitaţiile la care ar trebui să răspundă distribuitorii de gaze interesaţi să-şi extindă reţeaua spre acea zonă.

În prezent, sunt în derulare în diverse stadii un număr de 204 de contracte de concesiune.”Clarificările aduse legislaţiei în domeniu sunt un pas esenţial în procesul de extindere a accesului populaţiei la serviciul de distribuţie a gazelor naturale. Practic, de acum încolo, vom putea soluţiona mult mai rapid cererile autorităţilor locale privind racordarea la acest serviciu. Este timpul ca locuitorii României să aibă în număr cât mai mare acces la serviciul de furnizare a gazelor naturale, mai ales că România este foarte aproape de momentul în care va deveni o forţă în regiune în ceea ce priveşte exploatarea şi comercializarea acestei resurse”, a declarat ministrul Energiei, Anton Anton, citat în comunicatul transmis de Ministerul Energiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *