Profitul net al Romgaz a crescut cu 16,26% în primul trimestru. Cota de piaţă a scăzut cu 2,7% comparativ cu T1 2018

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Profitul net al Romgaz a crescut cu 16,26% în primul trimestru. Cota de piaţă a scăzut cu 2,7% comparativ cu T1 2018

Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz a înregistrat, în primul trimestru al anului 2019, un profit net în creştere cu 16,26%, respectiv 75,8 milioane de lei.

Compania a raportat o cifră de afaceri de 1,71 miliarde lei, în creştere cu 15,57%, comparativ cu cea realizată în primul trimestru al anului 2018. Rezultatele bune s-au fundamentat pe o creştere cu 4,8% a producţiei, la 1,43 miliarde metri cubi, susțin reprezentanții Romgaz.

„Nivelul ridicat de producţie înregistrat în trimestrul 1 2019 a fost susţinut de: valorificarea la maxim a potentialului zăcământului Caragele prin finalizarea unor lucrări de investiţii pentru extinderea infrastructurii productive şi conectarea sondelor la această infrastructură; continuarea proiectelor de reabilitare a principalelor zăcăminte mature de gaze care a dus la anularea declinului de producţie pe aceste zăcăminte; efectuarea de operaţii de reparaţie şi intervenţie în sonde în urma cărora s-au reactivat o serie de sonde cu debite importante; relocarea de capacităţi de comprimare pentru optimizarea procesului de exploatare a unor zăcăminte de gaze naturale”, se precizeaza in Raportul trimestrial al societății.

Consumul de gaze naturale estimat la nivel naţional pentru T1 2019 a fost de 48,5 TWh, cu aproximativ 3% mai mic decât cel înregistrat în T1 2018, din care aproximativ 9,33 TWh a fost acoperit cu gaze din import iar diferenţa de 39,2 TWh cu gaze din intern, la care Romgaz a participat cu 17,63 TWh, ceea ce reprezintă 36,36% din consumul naţional şi 43,48% din consumul acoperit cu gaze din intern.

Cota de piaţă a Romgaz a scăzut cu 2,7% faţă de cota de piaţă înregistrată în primul trimestru din 2018.

Grupul Romgaz desfăşoară activităţi de: explorare-producţie de gaze naturale; înmagazinare subterană de gaze naturale; furnizare de gaze naturale; operaţii speciale şi servicii la sonde; servicii de mentenanţă şi transporturi; producţie şi furnizare energie electrică; distribuţie de gaze naturale. Statul român este acţionarul majoritar al Romgaz, cu 70,0071% din acţiuni.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *