Programul Casa eficientă energetic nu este încă funcțional. Se lucrează la ghidurile de finanțare

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Programul Casa eficientă energetic nu este încă funcțional. Se lucrează la ghidurile de finanțare

La începutul lunii februarie, a fost lansat “Programul privind creșterea eficienței energetice în clădiri unifamiliale”, cunoscut și sub denumirea de ”Casa eficientă energetic”. “Este un program prin care încercăm să eficientizăm energetic cât mai multe case din România. Vom finanța sisteme de încălzire, iluminat ecologic și sisteme de izolație. Asta înseamnă că oamenii își vor putea cumpăra prin program de la centrale pe peleți, ferestre izolante, până la leduri sau panouri solare”, a declarat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, într-o conferință de presă.

Mai mulți cititori ne-au scris fiind interesați să afle cum pot beneficia de de finanțare prin acest program, care este procedura.

Sursă foto: Casa EFdeN

Programul Casa Eficientă Energetic nu este încă funcțional. Potrivit declarației ministrului Mediului, ar putea demara în decursul acestui an. Este un proiect prioritar, prevăzut în proiectul de buget pe anul 2020 al Administrației Fondului pentru Mediu. În prezent se lucrează la ghidurile de finanțare, după care se vor stabili etapele de aplicare a programului.

Potrivit informațiilor transmise de Ministerul Mediului, prin acest program se vor finanța sistemele de încălzire, iluminatul ecologic și sistemele de izolație. Românii care îl vor accesa, vor putea să își eficientizeze energetic locuințele, fie cumpărând doar o categorie de sisteme, sau toate tipurile de tehnologii pe care le prindem în finanțare. Prin acest  program, se poate acorda o finanțare de până la 15.000 de euro pentru o locuință. Bugetul total alocat programului este de 429 de milioane de lei. Ne-am programat să avem între 6000 și 8000 de beneficiari, a spus ministrul Mediului.

Programul poate fi accesat și de instituții publice, se va aloca un buget de 384 de milioane lei pentru aceștia.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Un comentariu la “Programul Casa eficientă energetic nu este încă funcțional. Se lucrează la ghidurile de finanțare”

  1. Nu înțeleg de ce proprietarii de apartamente nu pot beneficia de acest program(doar P+2).Nu credeți ca exista o discriminare în acest sens? Apartamentele de bloc nu pierd energie? Eu stau la parter și în sezonul rece pe pardoseala (parchet +gresie) nu se poate pune piciorul, pur și simplu se lipește, atât este de rece. O încălzire prin pardoseala a tot apartamentului ar fi extrem de binevenita. Menționez ca apartamentul este anvelopa cu polistiren de 10 și toate ferestrele sunt termopan. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *