Proiect finanțat parțial de Bill Gates: o uzină în Canada care transformă CO2 din atmosferă în combustibil

Publicat pe Categorii Flux energetic, Mediu, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Proiect finanțat parțial de Bill Gates: o uzină în Canada care transformă CO2 din atmosferă în combustibil

Construcția unei uzine în Canada care să transforme dioxidul de carbon din atmosferă în combustibil este un proiect finanțat parțial de miliardarul Bill Gates.“Cum transporţi energia la nivel global, în 20 de ani de acum încolo, fără amprentă de carbon? Energia ieftină solară şi eoliană este perfectă pentru reducerea emisiilor generate de producerea electricităţii. Dar rămâne sectorul transporturilor”, susține Geoff Holmes, director de dezvoltare al Carbon Engineering, citat de publicaţia The Guardian.

Compania Carbon Engineering lucrează la un proiect, parțial finanțat de miliardarul Bill Gates, de dezvoltare a unei uzine de reciclare, la nivel industrial, a dioxidului de carbon și transformare a acestuia în combustibil de tip e-diesel, zero generator de carbon, scrie Think Outside the Box.

Uzina de reciclare a dioxidului de carbon va combina dioxidul cu hidrogen din apă, ca să formeze hidrocarbura folosită drept combustibil. Scopul proiectului este de a pune la dispoziţie tehnologie care, în acest fel, să ajungă, în viitor, să producă combustibil prietenos cu mediul, adiacent sistemelor de energie regenerabilă cunoscute şi folosite în prezent. Practic, sistemul va face ceea ce fac copacii, dar mai cu seamă în locuri în care aceştia nu pot exista (spaţii deşertice sau îngheţate, spre exemplu).

Conceptul se bazează pe captarea dioxidului de carbon direct din aer. Chiar dacă lucrurile ar mai putea dura o vreme, până când să ajungem să folosim efectiv combustibil provenit din reciclarea dioxidului de carbon, iniţiative de acest fel ne aduc tot mai aproape de un astfel de viitor, potrivit TOTB.

În 2012, o companie din Marea Britanie a reuşit, în premieră mondială, să producă benzină din aer, folosind o tehnologie revoluţionară ce promite să rezolve criza energetică şi să ajute la reducerea încălzirii globale, prin eliminarea dioxidului de carbon din atmosferă.Compania Air Fuel Synthesis, din Stockton-on-Tees a pus în funcţiune o mică rafinărie care produce benzină din dioxid de carbon şi vapori de apă.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *