Proiectul BRUA: Pe 14 aprilie începe construcția stațiilor de comprimare gaze

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Proiectul BRUA: Pe 14 aprilie începe construcția stațiilor de comprimare gaze

Transgaz a semnat, pe 23 martie a.c, contractul pentru execuția celor 3 stații de comprimare gaze de câte 10 MW prevăzute în proiectul BRUA Faza 1. În data de 14 aprilie, conform calendarului, va fi semnat semnat ordinul de începe a lucrărilor, anunță compania.

Contractul de execuție a celor 3 stații de comprimare gaze a fost câștigat de un consorțiu de firme românești condus de INSPET SA Ploiești. Valoarea contractului este 288.742.446,15 lei, care se adaugă TVA, potrivit prevederilor legale în vigoare, fără cheltuieli diverse și neprevăzute, defalcat după cum urmează:

–        96.271.656,97 lei pentru lucrările de execuție la Stația de comprimare gaze Podișor;

–        96.446.619,30 lei pentru lucrările de execuție la Stația de comprimare gaze Bibești;

–        94.692.759.24 lei pentru lucrările de execuție la Stația de comprimare gaze Jupa

–        1.331.410,64 lei pentru serviciile de mentenanță ale celor 3 stații de comprimare menționate mai sus.

“Transgaz este una dintre cele mai importante companii din portofoliul Ministerului Economiei și este, cu siguranță, una dintre cele mai active companii. Transgaz este angrenat în acest moment în mai multe proiecte de gazoducte care vor tranforma compania într-o multinațională românească la nivel regional. De departe cel mai impotrant proiect strategic este BRUA, unde ordinul de începe a lucrărilor pentru stațiile de comprimare gaze a fi semnat pe 14 aprilie. Îl felicit pe domnul Sterian pentru modul în care echipa Transgaz a gestionat acest proiect până acum”, a declarat Ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă.

La rândul său, Ion Sterian, Directorul General Transgaz SA, a subliniat importanța strategică a începerii lucrărilor la faza 1. “Realizarea infrastructurii BRUA Faza 1 va ridica nivelul  de securitate energetică a României și va deschide noi oportunități pentru implicarea furnizorilor de echipamente și servicii energetice. BRUA Faza 1 va asigura crearea de noi locuri de muncă pentru lucrările de execuție și pentru exploatare pe teritoriul României. Investiția în cele 3 stații de comprimare gaze este o dovadă în plus a capacității acestei companii-fanion de a realiza proiecte strategice ambițioase”, a afirmat Ion Sterian, Directorul General Transgaz SA.

Proiectul BRUA Faza 1 presupune construirea pe teritoriul României a unei conducte de transport de gaze naturale ce va facilita conexiunea dintre conductele existente, de la Podișor până la Recaș, pe direcția Podișor-Corbu-Hurezani-Hațeg-Recaș și constă în:

  • Construcția conductă transport gaze naturale Podișor-Recaș în lungime de 479 km cu diametru de 32” (Dn 800) și presiunea de proiectare de 63 bar;
  • Stație de comprimare gaze Podișor, Stație de comprimare Gaze Bibșeti, Stație de comprimare gaze Jupa, fiecare stație fiind echipată cu câte două agregate de comprimare (unul în funcțiune și unul de rezervă) cu posibilitatea de asigurare a fluxului bidirecțional de gaze.

Proiectul BRUA Faza 1 nu este în legătură gazele din Marea Neagră, ci este în legătură cu terminalele LNG din nordul Greciei și cu gazele din coridorul sudic din zona Mării Caspice, se menționează în comunicatul Transgaz.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *