OPCOM: Proiectul Core Flow-Based Market Coupling va fi lansat pe 8 iunie

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Bursier
Prima Pagina Actual Flux energetic OPCOM: Proiectul Core Flow-Based Market Coupling va fi lansat pe 8 iunie

Proiectul Core Flow-Based Market Coupling a finalizat toate livrabilele principale în pregătirea lansării pe 8 iunie 2022.

Părțile implicate în proiectul Core Flow-Based Market Coupling anunță că proiectul a finalizat toate livrabilele principale și a inițiat pregătirile finale pentru lansarea Core Flow-Based Market Coupling pe 08/06/2022, prima zi de tranzacționare pentru livrare în 09/06/2022. Modelul și procedurile sunt acum pe deplin testate, iar toate contractele necesare sunt, de asemenea, încheiate. Părțile implicate în proiect au încredere că vor oferi un sistem robust și stabil, potrivit unui comunicat al OPCOM.

Participanții la piață care doresc să urmărească mai îndeaproape dezvoltarea proiectului sunt invitați să se alăture Grupului consultativ Core (CCG) prin trimiterea unui e-mail la CoreCG@magnus.nl. Participanții la Grupul Consultativ Core vor primi periodic informații și invitații la teleconferințe și întâlniri. Alături de CCG este disponibil în prezent un forum de Întrebări & Răspunsuri pentru proiectul Core FB MC. Forumul este disponibil în secțiunea Core FB MC de pe website-ul JAO, respectiv www.jao.eu. Părțile proiectului invită toți participanții la piață să utilizeze acest forum pentru întrebările lor.

Proiectul de cuplare a pieței pe bază de fluxuri (Core FB MC) promovează dezvoltarea și implementarea unei cuplări bazată pe fluxuri a pieței pentru ziua următoare în întreaga Regiune de calcul al capacității Core (Core CCR) în cadrul proiectului Cuplării unice a piețelor pentru ziua următoare (SDAC). Core CCR acoperă granițele dintre zonele de ofertare ale următoarelor state membre ale UE: Austria, Belgia, Croația, Republica Cehă, Franța, Germania, Ungaria, Luxemburg, Olanda, Polonia, România, Slovacia și Slovenia.

Integrarea pieței este esențială pentru tranziția energetică

Tranziția energetică către o aprovizionare cu energie electrică fără emisii de dioxid de carbon este o provocare europeană care necesită utilizarea în totatlitate a sistemului european de energie electrică. Oferta dependentă de vreme și creșterea răspunsului cererii vor duce la o utilizare diferită și mai intensă a rețelei. Proiectul de integrare a pieței Core își propune să creeze premisele operaționale pentru a optimiza utilizarea sistemului dintr-o perspectivă regională și pentru a transforma piața unică europeană într-o realitate.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *