Protestele la rafinaria Petromidia s-au încheiat cu un acord între KMG International și sindicate

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Protestele la rafinaria Petromidia s-au încheiat cu un acord între KMG International și sindicate

Ultima oră:

KMG International, Rompetrol Rafinare și reprezentanții sindicatelor din cadrul rafinăriei Petromidia au ajuns la un acord, joi, după mai multe runde de negocieri.  Părțile sunt în acord cu privire la etapele viitoare necesare pentru a susține operațiunile rafinăriei și pentru a asigura operațiunile companiei și Grupului în viitor, cu beneficii pentru ambele părți, pentru dezvoltarea afacerii și pentru oamenii săi, se precizează într-un comunicat transmis de KMG International.

Compania informează  că toate procesele de lucru sunt efectuate în condiții normale și operațiunile de rafinare nu au fost afectate în timpul perioadei dialogului cu privire la viitorul statut al Contractului Colectiv de Muncă.

Rezultatele pozitive ale discuțiilor au fost obținute într-o perioadă dificilă pentru Grup și pentru Rompetrol Rafinare, în contextul deciziilor luate de autoritățile române privind sechestrul asupra activelor, dar KMG International continuă să acționeze ca o entitate responsabilă față de angajații săi, un investitor de încredere în economia românească și pentru comunitățile din România, afirmă reprezentanții companiei.

Potrivit datelor KMG International, grupul a demonstrat pe parcursul anilor beneficiile aduse economiei românești – asigurarea de locuri de muncă pentru mai bine de 5.000 de oameni în România, precum și contribuții la bugetul de stat de peste 12 miliarde USD în ultimii 7 ani și beneficii operaționale pentru 3.500 de parteneri și furnizori.

Alte probleme pentru KMG international: au început protestele salariaților la rafinăria Petromidia. Peste 300 de angajați au refuzat, joi, să se intre în tura de dimineaţă, declanşând un protest spontan de mare amploare pe platforma petrochimică de la Năvodari, pentru a susţine solicitările sindicale de majorare a salariului

petromidiaKMG International, acționarul majoritar al Rompetrol Rafinare, companie ce operează rafinăria Petromidia, comunică că este deschis dialogului cu sindicatele pentru a găsi soluțiile potrivite în ceea ce privește negocierile Contractului Colectiv de Muncă, adaptate condițiilor economice actuale și contextului cu care se confruntă compania în prezent.

„În momentul de faţă, Grupul se confruntă cu o decizie nedreaptă şi nejustificată luată recent de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), de a menţine sechestrul instituit de DIICOT în luna mai 2016. Înţelegem pe deplin că această măsură este înţeleasă ca fiind o ameninţare pentru siguranţa locurilor de muncă în viitor şi suntem de acord întru totul cu iniţiativele Sindicatelor şi ale angajaţilor de protejare a intereselor lor.  Aşa cum am menţionat, KMG International va folosi toate căile legale pentru protejarea investiţiilor, a activităţilor şi operaţiunilor curente, dar şi a celor peste 5.000 de angajaţi din România”, se precizează într-un comunicat al companiei.

KMG International dă asigurări că operațiunile rafinăriei se desfășoară în mod normal, în condiții de siguranță și că protestele spontane nu au pus în pericol operațiunile de producție. În acelaşi timp, KMG International consideră că este necesar să sublinieze faptul că decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ar putea afecta pe termen mediu şi lung planurile de dezvoltare şi investiţii ale Grupului în România.

„Precizăm că planul investiţional al Grupului are numeroase beneficii pentru economia locală asigurând locuri de muncă, contribuţii la bugetul de stat şi beneficii pentru parteneri şi furnizori. De asemenea, KMG International consideră necesar să aducă în atenția opiniei publice și a părților interesate datele relevate referitoare la acest subiect.  Venitul total al angajaților a crescut cu 78% în ultimii 3 ani (2016 comparativ cu 2013). Venitul mediu anual a crescut cu 14% în 2014, față de anul anterior, cu 13% în 2015 și cu 38% în 2016. Această apreciere include creșterile salariale, bonusurile acordate angajaților de Crăciun, prime de vacanță și bonusurile pentru performanță, fiind adăugate și alte beneficii, acordate conform ofertelor pachetelor salariale agreate cu angajații.

În timp ce industria de petrol și gaze se confruntă cu influențele negative ale evoluțiilor economice iar companiile parcurg o perioadă dificilă, KMG International oferă în mod sustenabil siguranța locurilor de muncă, fiind un investitor de încredere pentru economia românească și totodată un angajator de încredere. Salariile plătite de KMG International celor peste 5.000 de angajaţi din România depășesc nivelul celor plătite în industria de petrol și gaze cu 4% și se situează peste piața lucrătorilor cu 25%.

Mai mult, compania este dispusă să acorde, în afară de bonusurile pentru performanță deja plătite, creșteri salariale începând din octombrie 2016, negocierile dintre companie și sindicate vizând o înțelegere privind cuantumul acestora”, se menționează în comunicatul transmis de KMG International.

Grupul se angajează să respecte în continuare legile în vigoare cu privire la ocuparea forței de muncă, în paralel cu menținerea unui mediu de lucru sigur și eficient, favorabil tuturor angajaților.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.