Proteste sindicale la Hidroelectrica

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Proteste sindicale la Hidroelectrica

Angajați ai societății Hidroelectrica, membri ai sindicatului Hidrosind, vor picheta miercuri, 19 aprilie, sediul societăţii, între orele 13:00 – 15:00. Motivul: sunt nemulţumiţi de măsurile de restructurare a activităţii societăţii.

Protestul se îndreaptă împotriva noilor măsuri de restructurare și reorganizare a activităţii societăţii, precum şi a modului de conducere, în contextul în care, începând cu data de 10 aprilie, salariaţii societăţii se află în grevă japoneză, ca prim semnal de alarmă, se menționează într-un comunicat de presă al Hidrosind. „În timp ce sunt înfiinţate noi posturi de conducere în structura centrală, cu salarii pe măsură, sub pretextul eficientizării activităţii, sunt concediaţi câţiva muncitori cărora, într-un dispreţ total, administraţia le-a înmânat preavizele de concediere chiar în Vinerea Mare”, susțin reprezentanții Hidrosind.

În comunicat se afirmă că, în pofida profitului record înregistrat, Hidroelectrica nu a fost lipsită de probleme, cum ar fi investiţii nerealizate, amânarea listării la bursă, insolvenţa cu final imprevizibil a societăţii „Hidroserv”.  „Deşi raportează regulat realizarea unor noi profituri record, adevăratele probleme ale Hidroelectrica încep să se vadă: investiţii nerealizate cu consecinţe asupra mii de locuri de muncă, amânarea la nesfârşit a listării la bursă pentru că societatea nu ştie sau nu doreşte să rezolve problema activelor neperformante, insolvenţa cu final imprevizibil a societăţii care asigură mentenanţa (Hidroserv), un provizorat care tinde să devină etern la nivelul conducerii, lipsa unei politici adecvate de personal care a generat o criză acută de specialişti în urma concedierilor din ultimii patru ani, starea de nemulţumire şi tensiune maximă a salariaţilor societăţii care nu mai vor şi nu mai pot să suporte modul absolut haotic în care este condusă aceasta societate, se semnalează în comunicatul Hidrosind.

Citește și: Continuă restructurarea la Hidroelectrica! Sindicatul se opune și se judecă cu conducerea. Cât timp procesele sunt în derulare, angajații pierd creșterile salariale propuse de administrație


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *