Publicația Energy-Center.ro împlinește 13 ani

Publicat pe Categorii Esential, Flux energetic
Prima Pagina Actual Esential Publicația Energy-Center.ro împlinește 13 ani

Publicatia Energy-Center.ro aniversează 13 ani de la apariția primului număr. Le urăm colegilor noștri de la Energy Center mulți ani prosperi și să continue să creadă, cu încăpățânare, în dezbaterea de idei!  

Astăzi, la ceas aniversar, Energy Center organizează Gala “Pariem pe valoarea tinerilor energeticieni!” Ajunsă la a șaptea ediție, gala premiilor din acest an va avea ca premianți tinerii din sectorul energetic românesc, profesioniștii în care ne punem speranțele pentru anii ce vin, spune Alexandru Moldovan, Redactor Șef.

Redăm, în continuare, editorialul publicat de Energy Center la împlinirea a 13 ani.

O cifra norocoasa, nu-i asa? Daca ar fi sa ne raportam la durata de viata a publicatiilor aparute dupa 1990 in Romania mai ca am fi tentati sa spunem ca suntem undeva pe la maturitate, ca durata de viata. Copilaria si tineretea am depasit-o deja. Suntem asadar la o varsta care ne cere parca tot mai mult, desi devine din ce in ce mai greu sa raspundem prezenti. Nu este imposibil,desigur, si bazandu-ne pe un optimism aproape de nebunie va garantam ca va mai trece inca multa vreme de aici inainte pentru a auzi de Energy-Center.ro

Am pierdut in acesti 13 ani colegi, colaboratori, oameni de un mare caracter si, totusi, ramanem una dintre cele mai apreciate voci din domeniul presei energetice. Nu ne lipseste modestia, caci numai ce-I ce traiesc cu frica nu fac pasi inainte. Sigur, nu ne-a fost si nu ne este usor sa supravietuim in aceasta lume publicistica din ce in ce mai complicata si dominata, din pacate, de tot mai multe non valori. Sau de amatorism. Boala prin care trece societatea romaneasca nu putea sa nu afecteze si jurnalismul. Avem insa cu ce lupta impotriva ei. Crezul nostru a fost si ramane ”si totusi, ne incapatanam sa credem in dezbaterea de idei” , asa cum scrie pe frontispiciul paginii intai.

Astazi ne vom sarbatori alaturi de colaboratorii nostril si de ceI ce ne-au respectat si pretuit de-a lungul celor 13 ani de existenta. In urma cu sapte ani am luat decizia ca la aniversarea noastra sa avem si o sesiune de premiere pentru cele mai importante performante atinse de companiile din energie, la inceputurile galelor de premiere, ne-am indreptat apoi spre manageri si spre specialistii din domeniul energetic. Credem ca am reusit sa identificam adevaratele valori de care inca se mai bucura acest segment vital al economiei romanesti. In urma cu un an ne-am indreptat atentia, in premiera, catre tinerii energeticieni si am reusit sa organizam prima gala de premiere sub deviza: ” Pariem pe valoarea tinerilor energeticieni!”. Astazi suntem la ce-a de-a doua editie dedicata viitorilor energeticieni, tocmai pentru ca prima editie a fost un real succes.

Nu este deloc usor sa identifici valorile energeticii, care bat la poarta afirmarii, mai ales in contextul in care cu totii realizam ca incepem sa avem din ce in ce mai putini specialisti, iar dintre cei vechi unii deja ne-au parasit. Dar, cine cauta gaseste! Si noi am gasit dintre cei ce au ales domeniul energetic in cariara lor viitoare pe cei mai buni, cel putin asa ne place sa credem. Cert este ca avem reale valori in randul tinerilor si noi nu a trebuit sa facem altceva decat sa-i gasim, sa-i sustinem si, evident, sa-i promovam atat cat ne sta noua in putinta. La Gala aniversara Energy-Center.ro, la cea de-a doua editie dedicata tinerilor energeticieni, vor sta alaturi de noi si de cei tineri si cei ”batrani”, veteranii sistemului. Ce poate fi mai frumos?

Asadar, pana sa aflati numele celor desemnati la premiile Energy-Center am vrea sa mai adaugam ca nu ne pierdem speranta. Nici noi ca publicatie, nici premiantii nostri, ca viitori decidenti in acest complex sistem economic. Caci, nu-i asa?, energia este sangele organismului economica al oricarei tari.

Pretuirea pe care o acordam tinerilor din sistemul energetic romanesc trebuie apreciata deopotriva de companiile in care deja lucreaza, sau de facultatile de profil pe care ei le urmeaza, si mai ales de catre cei ce considera ca acest domeniu este unul strategic si definitoriu pentru viitorul acestei tari. Noi facem primul pasa in a remarca valorile si va garantam ca nu gresim. Nu intamplator suntem la cea de-a doua editie a premiilor dedicate tinerilor energeticieni. Poate fi un exemplu de atitudine , dar poate fi chiar mai mult, daca si altii se vor apleca cu atentie inspre ceea ce facem noi.

In final, dar nu la sfarsit, multumim celor ce ne-au sprijinti in demersul nostru, companiilor care ne sunt partenere si fara de care ar fi fost extrem de dificil sa organizam acest eveniment. In randurile ce urmeaza prezentam lista partenerilor nostri: Delgaz Grid, Alro Slatina, Elcon, Electrica Furnizare, Romgaz, Transgaz, Petrom, Nuclearelectrica, DEER, BRM, FPPG.

La aniversarea a 13 ani de Energy-Center.ro tragem speranta ca vom mai fi facut inca un pas inainte. Si, Doamne, cati mai avem de facut!


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *