Racordarea obligatorie și gratuită: Ce spun reprezentanții Engie și E.ON

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Flux energetic Racordarea obligatorie și gratuită: Ce spun reprezentanții Engie și E.ON

Ca populația să beneficieze cu adevărat de politica de racordare obligatorie, ar trebui ca statul să-i sprijine pe cei care se racordează în cumpărarea de echipamente pentru locuințele lor,  a declarat  Eric Stab, CEO Engie România la Romanian International Gas Conference, eveniment organizat de Energy Policy Group.

Distribuitorii de gaze au obligația legală de a racorda gratuit toți consumatorii casnici care solicită acest lucru.

Engie a racordat la rețeaua de gaze în medie 65.000 de noi clienți pe an.”Este cea mai mare cifră din Europa. Avem potențialul de a racorda și mai mult, și mai rapid, dar pentru asta avem nevoie de un alt cadru de reglementare…Îngrijorarea noastră este că s-ar putea să ne trezim într-o situație în care clienții nu sunt susținuți pentru a-și cumpăra echipamentele necesare pentru a se racorda la rețea, noi vom construi rețeaua și nu va servi la nimic. De aceea trebuie spijinte acele gospodării care vor să se racordeze la rețeaua de gaze, să-și poată cumpăra o centrală, un boiler, un aragaz, să-și poate monta instalația necesară. Fac astfel legătura cu necesitatea de a-i sprijini pe consumatorii vulnerabili, pentru că astăzi sunt foarte mulți în România”,  a declarat Eric Stab, CEO Engie Romania, la RIGC 2020.

Livia Stan, Public Affairs Director, E.ON Romania, Speaker la RIGC 2020, a precizat:  “Extinderea infrastructurii curente de gaze este o prioritate la nivel național, este o oportunitate pentru noi în calitate de operatori. Trebuie să luăm în considerare că parcurgem un an atipic în sectorul energetic, pandemia a redus cererea globală de energie și investițiile. Vorbim despre poziția gazelor în această tranziție energetică. Este clar că  principala prioritate să facem o evaluare profundă a nevoilor, de a afla mai mult de nivelul de reziliență a sistemului înainte de a face investiții în extinderea rețelei. O analiză a infrastructurii este necesară, ca să înțelegem mai bine care e rolul gazului în tranziția energetică, pe ce baze economice facem extinderea. Desigur, suntem parteneri ai Guvernului pentru a face ambele analize. Guvernul să înțeleagă că trebuie să existe politici și strategii bazate pe predictibilitate și transparență înainte de a lua orice decizie de socializare a costurilor”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *