Elevii, invitați la „radiografia sistemului circulator” al termoficării

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Elevii, invitați la „radiografia sistemului circulator” al termoficării

RADET dă start-ul programului “Ziua Porţilor Deschise”, organizat pentru prima dată în Municipiul Bucureşti, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti şi Inspectoratele Şcolare din Capitală.

3-radet-aa

Am conceput acest program pentru a le oferi elevilor posibilitatea de a cunoaşte   sistemul de alimentare centralizată cu energie termică, într-un mod nonformal, a declarat Valentin Viţalariu, Director General al RADET.

Sistemul centralizat de termoficare al Municipiului Bucureşti se prezintă ca un ansamblu de instalaţii termoenergetice bine definit, prin care se asigură încălzirea şi apa caldă de consum. El cuprinde unităţi de producere, reţeaua de transport şi distribuţie a agentului termic secundar pentru prepararea apei calde de consum şi asigurarea încălzirii, puncte şi module termice, cu instalaţiile şi utilajele aferente.

“Le vom prezenta «radiografia» termoficării, «venele şi arterele» sistemului de încălzire din Bucureşti. În conceperea acestui proiect am plecat de la faptul că toţi suntem familiarizaţi cu apa caldă şi căldura resimţite în casele noastre, dar ne este străin modul în care acestea se produc”, a menționat reprezentantul RADET.

Programul se derulează în perioada cuprinsă între 18 şi 22 aprilie 2016, concomitent cu perioada în care, în şcoli, se derulează Programul “Şcoala Altfel“ şi se adresează elevilor din clasele V – XII şi cadrelor didactice din unităţile de învăţământ din Capitală. Elevii vor cunoaşte într-o vizită de 60 de minute, Dispeceratul General al regiei – «creierul sistemului circulator» al termoficării, Centrala Termică Zonală de la Casa Presei Libere – «inima sistemului circulator» al termoficării, precum şi activităţile din câteva puncte termice automatizate aflate în fiecare sector al Municipiului Bucureşti.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.