Rafinăria Petrobrazi intră în revizie 6 săptămâni. OMV Petrom va lucra cu opt contractori principali, 33 de subcontractori, 80% din aceștia fiind firme românești

Publicat pe Categorii Petrol si gaze
Prima Pagina Petrol si gaze Rafinăria Petrobrazi intră în revizie 6 săptămâni. OMV Petrom va lucra cu opt contractori principali, 33 de subcontractori, 80% din aceștia fiind firme românești
  • Valoarea proiectului (investiții și costuri) se ridică la peste 45 de milioane de euro și include lucrări de modernizare și de mentenanță

OMV Petrom va începe lucrările pentru revizia periodică a rafinăriei Petrobrazi pe 13 aprilie. Producția în rafinărie va fi oprită pe durata a șase săptămâni de revizie generală. În cadrul reviziei, vor fi efectuate lucrări de mentenanță, inspecții și verificări ale instalațiilor, precum și investiții de modernizare la o serie de instalații principale ale rafinăriei, comunică compania.

După finalizarea lucrărilor de modernizare planificate pentru acest an, durata dintre două revizii va creşte la patru ani, următoarea revizie fiind planificată pentru 2022, se precizează într-un comunicat al OMV Petrom. Înainte de 2014, astfel de revizii aveau loc anual, iar după finalizarea programului de modernizare a Petrobrazi, perioada dintre două revizii a fost extinsă la doi ani.

”Această revizie are în spate doi ani de planificare. Vrem să vă asigurăm că, deși rafinăria va fi oprită timp de șase săptămâni, am luat măsuri astfel încât acest lucru să nu afecteze reţeaua de distribuţie carburanţi. In cadrul reviziei sunt planificate zeci de mii de intervenții. Lucrările de mentenanță și modernizare ce urmează a fi realizate ne dau certitudinea că rafinăria va funcționa în condiții de siguranță și în următorii patru ani, iar impactul asupra mediului se va reduce și mai mult. De asemenea, estimăm că revizia rafinăriei Petrobrazi va avea un impact benefic asupra economiei locale, circa 80% din companiile implicate provenind de pe plan local”, a declarat Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Downstream Oil.

Bugetul pentru acest proiect este de peste 45 de milioane de euro, care se adaugă celor peste 1,5 miliarde de euro investiți în modernizare, la Petrobrazi în perioada 2005-2017.

Revizia de la Petrobrazi în cifre:

► 5.000 de muncitori implicați, cu 4.000 mai mult decât în perioadele de funcționare normală

► Opt contractori principali împreună cu 33 de subcontractori, 80% din aceștia fiind firme românești

► Verificări la 3.720 de conducte și 9.300 de echipamente electronice şi de automatizare.

Rafinăria Petrobrazi, cu o capacitate de rafinare de 4,5 milioane de tone de țiței anual, este una dintre cele mai importante unități de acest tip din țară. Producția Petrobrazi poate acoperi necesarul de carburanți anual pentru 3 milioane de autovehicule. În perioada 2005-2017, rafinăria Petrobrazi a beneficiat de investiții de peste 1,5 miliarde euro în proiecte de modernizare, de construire a unor instalații noi și în proiecte de mediu. În prezent, rafinăria Petrobrazi funcționează la cele mai înalte standarde de performanță și de mediu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *