Raportul privind situația mineritului, finalizat. Urmează deciziile

Publicat pe Categorii Petrol si gaze
Prima Pagina Petrol si gaze Raportul privind situația mineritului, finalizat. Urmează deciziile
  • Plan ambițios de deschidere a noi perimetre de exploatare la CNU, plecând de la premisa că există zăcământ

Reprezentanții Ministerului Energiei știu, în acest moment, cu exactitate care este situția mineritului din România. La întrunirea de joi, 26 mai, Comitetul de coordonare pentru activitatea minieră a prezentat Secretarului de Stat Corina Popescu un document de sinteză complet în ceea ce privește situația actuală a mineritului din România.

20160526_085215-716x393

Foto: Sursa Ministerul Energiei

„Avem astăzi un material foarte bun și, ceea ce este poate cel mai important, complet, care descrie exact așa cum arată în acest moment situația mineritului din România. Apreciez efortul pe care membrii grupurilor de lucru Huilă, Lignit și Uraniu l-au făcut într-un timp atât de scurt. Acest document sinteză va servi ca o bază corectă pentru deciziile care se vor lua  în viitor”, a declarat Secretarul de Stat Corina Popescu.

În cadrul discuțiilor, reprezentantul Companiei Naționale a Uraniului a prezentat o serie de clarificări cerute la ultima întâlnire a Comitetului. Compania Națională a Uraniului și-a asumat un plan ambițios de deschidere a noi perimetre de exploatare, plecând de la premisa că există zăcământ.

De asemenea, membrii grupului de lucru Huilă au adus completările solicitate în urma întâlnirii de vineri, 20 mai, prezentând scenariul pentru continuarea activității Complexului Energetic Hunedoara. În document a fost evidențiat impactul financiar și intervenția statului în susținerea activității. Acest document sinteză va sta la baza negocierilor cu Comisia Europeană din perioada următoare, se precizează într-un comunicat al Minsiterului Energiei.

Documentul realizat în cadrul acestui Comitet reprezintă un instrument corect care va sta la baza deciziilor viitoare.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *