Ratingul acordat de Moody’s Transelectrica confirmă un profil financiar solid și un grad redus de îndatorare

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Ratingul acordat de Moody’s Transelectrica confirmă un profil financiar solid și un grad redus de îndatorare
  • Totodatã, agenția de rating constatã o ameliorare a cadrului de reglementare și o creștere a transparenței comunicãrii între reglementatori și operatorul de transport și de sistem

Agenția de rating Moody’s Investors Service a reconfirmat,  pentru al doilea an consecutiv, ratingul Ba1 al Transelectrica cu perspectivă pozitivă. Potrivit reprezentanților Transelectrica, ” este o validare a eforturilor Companiei de a menține și a îmbunătăți performanța financiară prin care este asiguratã o lichiditate optimã, astfel încât este susținutã acțiunea operaționalã și în egalã mãsurã sunt asigurate fondurile necesare finanțãrii proiectelor de investiții”. Fapt care se traduce printr-un profil de risc de afaceri scăzut având în vedere importanța strategică a Companiei, prin îmbunătățirea continuă a cadrului de reglementare, precum și de beneficiul dat de suportul guvernamental în caz de dificultãți financiare și, de asemenea, și o creștere a nivelului de transparențã, se precizează într-un comunicat al companiei.

„Transelectrica face eforturi considerabile sã creeze un cadru optim al comunicãrii cu reglementatorul pentru a ne face înțeleși, pentru a prezenta cât mai bine care sunt nevoile Companiei în asigurarea transportului energiei electrice, funcționarea sistemului și a pieței, precum și în garantarea siguranței Sistemului Electroenergetic. Prin implementarea planului ambițios de investiții al Companiei, ne așteptãm ca încrederea finanțatorilor de pe piețele financiare și de capital sã se menținã la același nivel, iar Transelectrica sã beneficieze de cele mai bune condiții de finanțare”, a declarat Claudia Anastase, director general executiv al CNTEE Transelectrica SA.

Ratingul acordat de Agenția Moody’s Transelectrica confirmã un profil financiar solid și un grad redus de îndatorare. Totodatã, agenția de rating constatã o ameliorare a cadrului de reglementare și o creștere a transparenței comunicãrii între reglementatori și operatorii de transport și de sistem Transelectrica.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.