Răzvan Nicolescu: România este țara cea mai ambițioasă în domeniul promovării energiilor regenerabile din regiunea Central Est Europeană

Publicat pe Categorii Flux energetic, Regenerabile
Prima Pagina Actual Flux energetic Răzvan Nicolescu: România este țara cea mai ambițioasă în domeniul promovării energiilor regenerabile din regiunea Central Est Europeană

Viitorul este al energiei regenerabile!, susține Răzvan Nicolescu, Partener Deloitte, fost ministru al Energiei.

Iată opinia lui Răzvan Nicolescu cu privire la recomandările transmise de Comisia Europeană:

“Ieri, Comisia Europeană a adoptat concluziile finale in legatura cu Planul National de Actiune in Domeniul Energiilor Regenerabile si Schimbarilor climatice pentru Romania.  Pentru a intelege aceste concluzii ar trebui sa le citim pe toate, pentru toate tarile din Europa Centrala si de Est.

Romania este tara cea mai ambitioasa in domeniul promovarii energiilor regenerabile din regiunea Central Est Europeana. Este meritul actualului Guvern care si-a asumat o crestere de trei procente in raport cu propunerea initiala care era mai conservatoare.

Unii cred ca e un lucru extraordinar, altii spun ca puteam chiar mai mult.

Eu cred ca planul nostru national ofera premise bune pentru un inceput de tranzitie inteligenta la o economie neutra de gaze ce produc efect de sera.

Ar trebui sa il adoptam rapid si sa trecem la implementarea lui.

Va asigur ca eforturile Romaniei sunt apreciate la Bruxelles, daca tinem cont de contextul regiunii nostre”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *