Recomandăm evenimentul internațional de investiții Energy Week Black Sea, 28-30 Septembrie 2021

Publicat pe Categorii Evenimente, Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Recomandăm evenimentul internațional de investiții Energy Week Black Sea, 28-30 Septembrie 2021

În perioada 28-30 septembrie, evenimentul internațional de investiții Energy Week Black Sea 2021 va avea loc la București și online. EWBS 2021 reunește autorități guvernamentale, companii energetice din România, Bulgaria, Ucraina, Georgia și Turcia, precum și investitori privați străini, firme de consultanta si contractori EPC.

În timpul celor 2 zile ale conferinței, participanții vor discuta despre reformele implementate de fiecare țară pentru a încuraja sau extinde în continuare implementarea energiei din surse regenerabile, modul în care țările individuale atrag investitori în concurență globală, schemele de sprijin adecvate și inversarea politicilor în unele țări, precum și vor aborda intermitența E-SRE și probleme de securitate energetică. Conferința va fi urmată de vizita tehnică la un parc eolian de 225 MW lângă malul Mării Negre pus în funcțiune de Verbund.

Companiile multinaționale de energie din peste 20 de țări se alătură evenimentului pentru a afla despre potențialul Mării Negre pentru dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă. Printre dezvoltatorii și investitorii internaționali cunoscuți care participă la eveniment se numără EMERGY (anterior NBT, Norvegia), Scatec (Norvegia), Siemens Gamesa Renewable Energy (Germania), Northland Power (Canada), Acciona Generación Renovable (Spania), Elementum Energy (Ucraina), European Energy (Danemarca), PNE (Germania), Low Carbon (UK), Verbund Green Power (Austria), NovaWind (Rusia) și multe altele. Printre instituțiile financiare reprezentate la eveniment se numără Banca Mondială, IFC, BERD, AFD, BEI, IIB, ADB, KfW, Proparco, FMO, Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre

În timpul ceremoniei oficiale de deschidere a Conferinței (09:30 – 10:30, 28 ianuarie), adresele de bun venit vor fi făcute de:

• Domnul Corneliu Bodea, președinte, Centrul Român pentru Energie

• Dl Dan Dragoș Drăgan, secretar de stat, Ministerul Energiei din România

• Dl Miroslav Damianov, ministru adjunct, Ministerul Energiei al Republicii Bulgaria

• Dl Yaroslav Demchenkov, ministru adjunct, Ministerul Energiei din Ucraina

• Dl David Tvalabeishvili, ministru adjunct, Ministerul Economiei și Durabilității

• Dezvoltarea Georgiei

Evenimentul este organizat de Invest In Network, firma de consultanță din Marea Britanie specializată în consultanță în industria energiei electrice pentru piețele emergente. Partenerul strategic al evenimentului este Centrul Român pentru Energie.

Evenimentul este susținut de un dezvoltator norvegian de ferme eoliene terestre pe scară largă EMERGY (anterior NBT), European Energy, cu sediul în Danemarca și care are un istoric puternic ca operator de energie regenerabilă în Europa, Brazilia, SUA și Australia, precum si compania Photomate, care și-a construit o poziție de lider în domeniul invertoarelor solare. Printre partenerii institutionali ai evenimentului se numără Agenția Europeană-Ucraineană pentru Energie, Asociația Ucraineană pentru Energie Eoliană, Bureau Veritas și PFAN.     


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *