Recomandăm SIREN 2023 – Simpozionul Român al Energiei, 11-13 septembrie

Publicat pe Categorii Energie, Evenimente, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Recomandăm SIREN 2023 – Simpozionul Român al Energiei, 11-13 septembrie

Simpozionul Român al Energiei – SIREN 2023, cu tema „România continuă tranziția către un sistem energetic sigur, neutru față de climă și centrat pe consumator”, va fi organizat în perioada 11-13 septembrie 2023 de către Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME), sub egida Ministerului Energiei.

SIREN 2023 este dedicat exclusiv energiei și mediului economic românesc, iar la eveniment vor participa decidenți și experți economici și politici care vor dezbate noutățile și oportunitățile sectorului energetic din România, precum și provocările cu care acesta se confruntă în actuala conjunctură regională.

Subliniind importanța organizării SIREN 2023, Dan Ioan Gheorghiu, președintele CNR-CME afirmă: „Ne aflăm la cea de a doua ediție a Simpozionului Român al Energie -SIREN 2023. Evenimentul se va desfășura într-o perioadă traversată de o serie de mari frământări la nivel european, amplificate și de războiul de la granița țării noastre, în condițiile în care energia mondială se află de peste 10 ani într-un proces detranziție, cu o serie de dificultăți inerente. Convulsiile declanșate în domeniul energie pe plan mondial în toamna anului 2021, amplificate și de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, fac cu atât mai necesară antrenarea unor dezbateri pertinente, concentrate pe obiectivitate, calitate, coerență și construcție. Am convingerea că succesul evenimentului nostru va rezulta din diversitatea și calitatea ideilor avansate de specialiști de notorietate, care să poată oferi potențiale soluții decidenților din domeniu pentru acțiuni eficiente, astfel încât să putem avea  o energie sigură, sustenabilă, curată și accesibilă”.

Simpozionul va fi organizat în format fizic în zilele de luni, 11 septembrie și marți, 12 septembrie 2023 la Crowne Plaza Bucharest.

Sesiunile de Comunicări științifice din ziua de miercuri, 13 septembrie 2023, se vor desfășura exclusiv online, pe platforma Zoom.

„SIREN 2023 este structurat pe patru tematici principale: 1) Strategii și politici pentru tranziția în energie; 2) Programe investiționale în domeniul energiei; 3) Tehnologii noi în domeniul energiei; 4) Politici comerciale, piață și consumatori. Simpozionul include și o Sesiune de Comunicări științifice cu secțiuni specializate, care vor reliefa dezvoltările, cercetările și experiențele actuale în energetica românească. De asemenea, se va  organiza, după eveniment, și un interesant program de tutorial, prin care CNR-CME dorește să își materializeze unul dintre scopurile sale de primă linie, și anume componenta didactică de instruire și diseminare de experiență. Invităm și pe această cale specialiștii din energetica românească, membrii noștri  colectivi și individuali și pe toți colaboratorii noștri  să participe la cea de-a doua ediție a Simpozionului Român al Energiei, cu dorința unui eveniment de succes”, precizează la rândul său  Ștefan Gheorghe, director general executiv CNR-CME

Informații suplimentare pot fi obținute de pe website https://cnr-cme.ro/events/siren-simpozionul-roman-al-energiei-2023/ și de la Secretariatul Executiv al CNR-CME.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *