Recomandăm “Sustainable Finance for Green Ambitions”. Workshop organizat de RWEA și RPIA, pe 26 aprilie

Publicat pe Categorii Eolian, Esential, Evenimente, Flux energetic, Regenerabile
Prima Pagina Regenerabile Eolian Recomandăm “Sustainable Finance for Green Ambitions”. Workshop organizat de RWEA și RPIA, pe 26 aprilie

RWEA – Asociația Română pentru Energie Eoliană și RPIA – Asociația Industriei Fotovoltaice din România aduc în atenția industriei un nou subiect de interes, propunându-și să adreseze principalele puncte de actualitate privind finanțarea sustenabilă a proiectelor regenerabile.

Pe data de 26 aprilie va avea loc workshopul „Sustainable Finance for Green Ambitions”, eveniment ce își propune să aducă în prim-plan o serie de dezbateri pe tema oportunităților și mecanismelor financiare pentru accelerarea energiei regenerabile în România, evaluând cadrul actual de finanțare verde și modalitățile de a contribui la drumul spre decarbonizare.

Finanțarea verde acoperă toate domeniile de activitate cu impact ridicat asupra mediului, de la producerea energiei, la agricultură, silvicultură, transporturi, procese industriale, colectarea deșeurilor și, inclusiv, imobiliare. În contextul ambițiilor europene și al actualului peisaj global, acest sector a devenit un element esențial pentru realizarea investițiilor durabile.

Momentul pentru abordarea subiectului finanțării este oportun, fiind un context amplu în discuție, prin prisma multitudinii și diversității programelor de finanțare preconizate, dar și din punct de vedere al evenimentelor economice și politice, la nivel european și mondial. În acest context, finanțarea este definitorie pentru bunul parcurs în atingerea țintelor asumate de Romania privind producția de energie din surse regenerabile.

La eveniment sunt așteptați reprezentanți ai Ministerului Energiei, Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Consiliului Concurenței, alături de sectorul bancar, membri ai Consiliului Director al RPIA și RWEA, și presa.

Evenimentul se va desfășură sub forma unui workshop și va fi organizat pe data de 26 aprilie 2023,  începând cu ora 10:00, putând, de asemenea, să fie urmărit live pe canalele de social media ale organizatorilor – RPIA – Asociația Industriei Fotovoltaice din România și RWEA – Asociația Română pentru Energie Eoliană, pe Facebook și pe Youtube.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *