- La noua stație se pot încărca bicicletele, trotinetele electrice și alte dispozitive electrice de transport
InvesTenergy salută și promovează proiectele companiilor de susținere a noii generații de energeticieni, electricieni, specialiști în domeniul petrol și gaze
În doar 3 zile, cei 60 de elevi electricieni, participanți la Tabăra meseriașilor din Țara lui Andrei, au construit o stație solară de încărcare a dispozitivelor electrice de transport din Brașov: E-lectron! La noua stație se pot încărca bicicletele, trotinetele electrice și alte dispozitive electrice de transport.
Echipați corespunzător și cu atenție, elevii au lucrat timp de 3 zile alături de mentorii de la EFdeN. Nici lor nu le vine să creadă ce au reușit să realizeze într-un timp atât de scurt!, spune Claudiu Butacu, președintele Asociației Solar Decatlon, cofondator EFdeN şi EnergiaTa, mentor la Tabăra meseriașilor.
“Tranziția către mașini electrice este necesară pentru decarbonarea de care avem nevoie pentru ameliorarea încălzirii globale. Mai mult, aceasta este o direcție care va genera extraordinar de multe locuri de muncă”, le-a explicat Claudiu Butacu celor 60 de elevi din Tabara Meseriașilor din Țara lui Andrei. Aceștia au aflat informații despre mașinile electrice, cum se încarcă și unde, durată și putere, diferența dintre iarnă și vară și impactul temperaturii asupra acumulatorilor, costuri și tehnologia înglobată.
Pentru 60 de elevi electricieni din Tabăra Meseriașilor și pentru 27 de participanți ai şcolii de vară din Liga Elevilor Meseriași, săptămâna trecută a fost una bogată în ateliere practice, provocări și experiențe
În Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, proiect susținut de OMV Petrom pentru dezvoltarea învățământului profesional din România, sunt formați anual 240 de meseriași. Săptămâna trecută, la cea de-a patra editie, au fost pregătiți, în proiect, 60 de viitori electricieni, elevi de clasele X-XI din școli profesionale și licee tehnologice, de către mentorii seriei – Claudiu Butacu, Mihai Toader-Pasti și echipa EFdeN.
Tabăra Meseriașilor cuprinde o serie de activități practice gândite să îi ajute pe elevi să fie mai bine pregătiți pentru piața muncii după încheierea studiilor. La finalul taberei, elevii au șansa de a câștiga una dintre cele 40 de burse de studiu în valoare de 500 lei/ lună pentru anul școlar 2018-2019. Profesorii participanți își prezintă proiectul în fața unei comisii de evaluare și pot primi până la 10.000 euro pentru implementarea lui. Suma totală a finanțărilor este de 40.000 de euro.
„Cu fiecare ediție a Taberei Meseriașilor, ne reînnoim promisiunea de a ajuta viitorii meseriași pentru a fi mai bine pregătiți pentru piața muncii. Pentru asta, au nevoie atât de profesori mai bine pregătiți, cât și de ateliere practice dotate corespunzator. Aceasta îi va aduce alături și pe angajatori, care trebuie să se implice și să ofere stagii de practică elevilor. Așa că anul acesta am provocat și cadrele didactice să participe alaturi de noi la acest demers al schimbării, iar cele mai relevante proiecte propuse de ei pentru îmbunătățirea învățământului profesional vor primi din partea OMV Petrom finanțări în valoare totala de 40.000 de euro. Ne dorim ca așa să reușim să aducem împreună cei mai importanți actori pentru schimbarea în educație: școală, autoritățile locale, angajatori și părinți”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.