Premieră istorică în Germania: S-a mers 100% pe energie regenerabilă

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Regenerabile
Prima Pagina Actual Flux energetic Premieră istorică în Germania: S-a mers 100% pe energie regenerabilă

Premieră istorică în Germania: capacităţile regenerabile au asigurat duminică aproape 100% din cererea internă de energie electrică a țării, arată datele furnizate de institutul de cercetare Agora Energiewende, informează Bloomberg.

În mod normal, sursele de energie regenerabilă sunt responsabile pentru 33% din mixul energetic al Germaniei însă duminică, 15 mai, în jurul orei 2 p.m. turbinele eoliene, parcurile fotovoltaice şi hidrocentralele au produs 45,5 gigawaţi de energie electrică, în condiţiile în care cererea la acel moment era de 45,8 gigawaţi. De asemenea, preţul energiei electrice a coborât în teritoriu negativ, pentru o scurtă perioadă de timp, ajungând până la minus 50 de euro pentru un megawat, ceea ce înseamnă că furnizorii de energie erau plătiţi de producători ca să le cumpere energia electrică, scrie Agerpres.

Guvernul german vrea ca energiile regenerabile să acopere între 40-45% din cererea de electricitate a Germaniei în 2025, urmând ca în anul 2050 să utilizeze numai energie regenerabilă.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.