Reglementările pentru prosumatori, în chinurile facerii la ANRE

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori, Regenerabile
Prima Pagina Actual Flux energetic Reglementările pentru prosumatori, în chinurile facerii la ANRE

Reglementările pentru prosumatori dau mari bătăi de cap reprezentanților Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei. Energia electrică generată din surse regenerabile de persoanele fizice, aşa-numiţii prosumatori, ar trebui preluată în reţea de la 1 ianuarie 2019, factura urmând să fie compensată, însă nici Autoritatea Naţională de Reglementare (ANRE), nici furnizorii nu ştiu cum poate fi realizat practic acest lucru, scrie Agerpres.

La  şedinţa publică pentru discutarea pachetului de reglementări referitor la comercializarea energiei electrice produse în centrale electrice din surse regenerabile cu putere electrică instalată de cel mult 27 kW aparţinând prosumatorilor, adică producători şi consumatori în acelaşi timp, organizată de ANRE, au participat Viorel Alicuş, director în ANRE, alţi reprezentanţi ai reglementatorului şi ai furnizorilor, ai distribuitorilor, ai producătorilor din surse regenerabile, ONG-urilor de mediu, dar şi prosumatori.

„Sunt foarte multe observaţii. Trebuie publicată o formă revizuită a ordinului şi vom continua discuţiile. Trebuie să avem multe răspunsuri. Se pune problema dacă le vom şti până la 31 decembrie sau până la 10 ianuarie. Se pare că lucrurile nu sunt atât de simple cum păreau la prima vedere”, a declarat Viorel Alicuş, Director ANRE, la finalul şedinţei, citat de Agerpres.

Despre aspectele/observațiile discutate/analizate în cadrul ședinței, puteți citi în articolul publicat de Agerpres AICI

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.