Reguli noi pe piaţa PC-OTC. Participarea, condiţionată de 8 parteneri eligibili

Publicat pe Categorii Esential, Flux energetic, Info Bursier, Info Legislativ
Prima Pagina Actual Esential Reguli noi pe piaţa PC-OTC. Participarea, condiţionată de 8 parteneri eligibili

Se schimbă regulile pe platforma PC-OTC. Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE promovează un proiect de ordin privind modificarea regulamentului privind cadrul organizat de tranzacţionare pe piaţa centralizată cu negociere dublă continuă a contractelor de energie electrică.

Astfel, potrivit noului ordin, lista de eligibilitate va cuprinde un număr minim de 8 (opt) parteneri eligibili cu limita de creditare diferită de zero. Llista de eligibilitate este definită ca lista pe care fiecare participant o va menţine şi actualiza pe platforma de tranzacţionare care cuprinde partenerii eligibili, distinct pe vânzare/cumpărare şi produs. Participanţii la piaţă consideră că această măsură de condiţionare impusă de ANRE loveşte în buna funcţionare a pieţei PC-OTC.

Această platformă se dovedeşte a fi un succes, la nici un an de funcţionare, înregistrându-se recorduri de tranzacționare. Potrivit unor date recente ale OPCOM, volumul total al tranzacţiilor încheiate pe PC-OTC, de la lansare până în prezent este de 8.696.971 MWh și reprezintă rezultatul intențiilor exprimate concurențial de 35 de participanți activi, din totalul de 63 de participanți înregistrați la această piață.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Un comentariu la “Reguli noi pe piaţa PC-OTC. Participarea, condiţionată de 8 parteneri eligibili”

  1. Stand up comedy a ceomntat: Companiile care comercializeaza benzina sunt companii private..deci urmaresc profitul..daca e loc de scumpire si sansa de a face un profit mai mare de ce sa nu il mareasca daca sunt prosti dependenti care o sa scoata banu oricum 0 0nn1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *