Reorganizare și concedieri colective la Electrica. Reducere cu 25% a posturilor de conducere, scade numărul de niveluri ierarhice

Publicat pe Categorii Business, Esential, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Reorganizare și concedieri colective la Electrica. Reducere cu 25% a posturilor de conducere, scade numărul de niveluri ierarhice

Electrica intră într-un proces de reorganizare a structurii de personal, urmând să se aplice măsuri de concediere colectivă. Consiliul de Administrație a aprobat, pe 2 februarie, planul de reorganizare a Societății  Energetica Electrica, respectiv implementarea unui proces de reorganizare a structurii de personal și aplicarea măsurii de concediere colectivă, potrivit unei informări a companiei transmise BVB.

Concret, prin implementarea proiectului de transformare organizațională, se va reduce numărul de posturi din structura existentă de 120 la 85. Totodată, se va obține o structură aplatizată prin reducerea numărului de niveluri ierarhice, se precizează în informarea Electrica.

Ca rezultat al acestui demers, numărul de entități organizaționale din cadrul Electrica se va reduce semnificativ – o diminuare cu 19%, în timp ce numărul de posturi de conducere/ coordonare se va reduce chiar mai mult – o diminuare cu 25%, potrivit raportului transmis BVB.

Noua structura organizatorică a Electrica va fi operațională cu data de  1.03.2022.

Cu privire la necesitatea și oportunitatea desfăsurarii procesului de reorganizare a structurii de personal a Societatii, în informare se mentioneaza ca acesta face parte dintr-un complex mai amplu de masuri considerate de managementul executiv si Consiliul de Administratie al Societatii, cu privire la procesul de transformare global al grupului Electrica, care sa pregateasca atat Electrica, cat si pe fiecare dintre filialele sale, sa actioneze agil intr-un domeniu marcat de volatilitate, incertitudine si complexitate, sa faca fata provocarilor din mediul intern si extern si sa-si intareasca perfomanta financiara, in baza careia sa poata transpune proiectele de dezvoltare despre care actionarii si investitorii sunt informati in conformitate cu principiile de transparenta adoptate de Societate.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.