Reprezentanții OMV Petrom, pesimiști: perspective nefavorabile pentru 2015

Publicat pe Categorii Actual, Esential, Flux energetic
Prima Pagina Actual Esential Reprezentanții OMV Petrom, pesimiști: perspective nefavorabile pentru 2015

“Piaţa de gaze şi electricitate, precum şi cadrul de reglementare trec printr-o perioadă de continuă schimbare care ar putea influenţa negativ rezultatele financiare şi operaţionale ale companiei. În 2015 nu ne aşteptăm la o redresare a cererii de gaze a României, ceea ce va conduce la creşterea concurenţei şi astfel la o presiune suplimentară asupra preţurilor şi marjelor”, precizează reprezentanții companiei Petrom.

De asemenea, OMV Petrom se aşteapă ca pe piaţa de energie electrică cererea să rămână relativ stabilă şi preţurile să se menţină sub presiune. În 2015, se estimează ca marjele de rafinare vor scădea de la maximele recente, ca urmare a persistenţei supracapacităţii de rafinare pe pieţele locale şi europene, se menționează într-un comunicat al societății.

OMV Petrom: Perspective 2015

– Reprezentanții Petrom se așteaptă ca prețul mediu al țițeiului – Brent să înregistreze o valoare medie între 50- 60 USD/bbl;
– Piața de gaze și electricitate, precum și cadrul de reglementare trec printr-o perioadă de continuă schimbare care ar putea influența negativ rezultatele financiare și operaționale ale companiei;
– Sunt așteptări ca cererea de gaze a României să se redreseze, ceea ce va conduce la creșterea concurenței și astfel la o presiune suplimentară asupra prețurilor. Pe piața de energie electrică, cererea este de așteptat să rămână relativ stabilă și prețurile să fie în continuare sub presiune;
– Se estimează că marjele de rafinare vor scădea de la maximele recente, ca urmare a persistenței supracapacității de rafinare pe piețele locale și europene;
– Ca urmare a scăderii cotației țițeiului, se estimează că prețurile mai reduse ale produselor petroliere vor susține cererea din marketing, în contextul creșterii concurenței.

Obiectul OMV Petrom rămâne obținerea pe termen lung a unui cadru fiscal și
de reglementare stabil și favorabil investițiilor, condiție-cheie a investițiilor viitoare.

Vânzările de gaze, mai mari cu 24%

Volumul vânzărilor de gaze ale Grupului OMV Petrom a crescut, în primele trei luni ale amnului 2015 cu 24%, comparativ cu perioada similară din 2014, în condiţiile în care consumul estimat de gaze naturale al României a scăzut cu 4%, se menționează într-un comunicat al companiei.

Potrivit reprezentanților OMV Petrom, creşterea vânzărilor de gaze se datorează vânzărilor mai mari către industria producătoare de îngrăşăminte chimice şi pe piaţa reglementată, dar şi în urma contractării unor noi clienţi, prin care s-a compensat utilizarea redusă a centralei electrice de la Brazi.

După primele trei luni, volumul total de gaze naturale aflat în depozitele subterane, deţinut de OMV Petrom, era de 7 milioane de metri cubi, comparativ cu 74 milioane de metri cubi la sfârşitul trimestrului 1 din 2014.

.


Publicat de

C. T.

Director Editorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *